Hvad er Folkeuniversitetet?

 

Folkeuniversitetet er for alle. Der er ingen adgangskrav og ingen eksaminer. Vi formidler videnskabens metoder og resultater til alle, der har lyst til at lære noget nyt og udvide deres horisont.

Hvad kan jeg blive undervist i?
Folkeuniversitetet har kurser og forelæsninger inden for alle videnskabelige discipliner - fra astronomi, geologi og botanik til kunsthistorie, musik og litteratur. Vi afholder ca. 600 kurser hvert år, så der er noget for enhver smag.

Besøg Folkeuniversitetets YouTube-kanal og se videoer med nogle af vores undervisere og kursister.


Hvordan foregår undervisningen?
På linjestudierne kan du opbygge en systematisk viden om et specielt fagområde ved at følge grundkurser og emnekurser i f.eks. idéhistorie eller psykologi. Forelæsningsrækkerne tager ofte udgangspunkt i aktuelle emner og består af et antal ugentlige forelæsninger afholdt af én eller flere eksperter indenfor emnet.

Læs mere om undervisningsformen på henholdsvis forelæsninger og linjestudier (grundmoduler og emnekurser).

Hvornår foregår undervisningen?
Folkeuniversitetet har undervisning på alle ugens dage, både om dagen og om aftenen. Der er også weekendkurser, lige som der er ugekurser i januar, juni, juli og august.

Hvor foregår undervisningen?
Undervisningen finder som hovedregel sted i undervisningslokaler på Københavns Universitets forskellige campusområder på Amager, Indre By, Frederiksberg og i Universitetsparken. Mange af Hovedstadens museer og kulturinstitutioner stiller også lokaler til rådighed i forbindelse med kurser indenfor deres arbejdsfelt.

Folkeuniversitetets økonomi
Folkeuniversitetet er finansieret af statstilskud (25 %) og deltagerbetaling (75 %). I henhold til Folkeoplysningsloven får vi lokaler gratis stillet til rådighed af universiteterne. Se årsregnskabet for 2018. Se også årsregnskabet for 2017

Se årsberetningen for 2018.

Klik her for at se Folkeuniversitetets kundeundersøgelse fra foråret 2011.

 
 
0
Indhold af indkøbskurv
Gå til kassen
Synergi Webbureau Reklamebureau
Information om cookies