Kurv
0

Hvad er Folkeuniversitetet?

 

Folkeuniversitetet er for alle. Der er ingen adgangskrav og ingen eksaminer. Vi formidler videnskabens metoder og resultater til alle, der har lyst til at lære noget nyt og udvide deres horisont.

Læs om Folkeuniversitetets historie. 

Hvad kan jeg blive undervist i?
Folkeuniversitetet i København har kurser og forelæsninger inden for alle videnskabelige discipliner - fra astronomi og biologi til kunsthistorie, musik og litteratur. Vi afholder ca. 500 kurser og forelæsninger hvert år, så der er noget for enhver smag.

Besøg Folkeuniversitetets YouTube-kanal og se videoer med nogle af vores undervisere og kursister.


Hvordan foregår undervisningen?
Som deltager i et grundkursus får du mulighed for at opbygge en systematisk viden om et specielt fagområde, f.eks. filosofi eller psykologi. Du kan samtidig eller efterfølgende supplere ved at følge flere grundkurser eller emnekurser i samme fag. På kurserne er der begrænset deltagertal og gode muligheder for dialog og diskussion.

På forelæsningerne er der ofte flere deltagere, og undervisningen kan varetages af én eller flere eksperter indenfor emnet. Forelæsningerne kan tage udgangspunkt i aktuelle emner eller præsentere et videnskabeligt fagområde eller forskningsfelt.

Særarrangementer er karakteriseret ved, at de foregår på en enkelt dag – f.eks. en aften eller en lørdag. Der kan også være tale om byvandringer med indlagt forelæsning eller omvisning på et museum.

Læs mere om undervisningsformen på henholdsvis forelæsninger og særarrangementer og grundkurser og emnekurser.

Hvornår foregår undervisningen?
Folkeuniversitetet har undervisning på alle ugens dage, både om dagen og om aftenen. Der er også weekendkurser, lige som der er ugekurser i januar, juni, juli og august.

Hvor foregår undervisningen?
Undervisningen finder som hovedregel sted i centrum af København. Vi har et stort undervisningslokale i Læderstræde 34, 2. sal, og 3 mindre lokaler på Nørrevoldgade 11. Vi har også undervisning på Studieskolen i Borgergade og i undervisningslokaler på Københavns Universitets forskellige campusområder på Amager, Indre By, Frederiksberg og i Universitetsparken. Mange af Hovedstadens museer og kulturinstitutioner stiller også lokaler til rådighed i forbindelse med kurser indenfor deres arbejdsfelt.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.