Kurv
0

Vil du undervise på Folkeuniversitetet i København?


Vi modtager altid gerne forslag til nye, spændende kurser og forelæsninger. Vi beder dig udfylde programskemaet med dit forslag.

Du skal som udgangspunkt have en akademisk grad i det du vil undervise i på Folkeuniversitetet. Se også retningslinjer for hvilke slags kurser og forelæsninger, vi må udbyde. Programredaktionen udvælger blandt de indsendte forslag, der opfylder kravene. Alle, der har indsendt et forslag, får svar fra os efter deadline.

Hvis du oplever fejl ved indsendelse af skemaet, kan du sende dit programforslag i en almindelig mail til info@fu.ku.dk

Undervisningsperioder og deadlines


Vi udgiver to programmer om året: Forår og efterår.

  • Forårssemesteret løber fra februar til maj samt sommer (ugekurser og højskoler)
  • Efterårssemesteret løber fra september til november samt januar (ugekurser og højskoler)

  • Deadline for forslag til forårsprogrammet 2023 er den 16. september 2022.

 

Undervisningsformer


Alle kurser og forelæsningsrækker er åbne for alle og kræver ingen særlige forkundskaber.

Kurser
Grundkurser skaber et fælles grundlag og en forståelse for faget. De præsenterer en grundlæggende indgang til de forskellige fag. Det kan være introduktioner til faget generelt, til historiske perioder eller de kan give en grundlæggende forståelse af fagets teori.

Emnekurser er en indføring i et bestemt emne, der kræver fordybelse. Et emnekursus kan have fokus på et bestemt værk, en specifik begivenhed eller en periode.

Fælles for grundkurser og emnekurser er, at de kan følges som selvstændige kurser uafhængigt af hinanden eller som led i et flerårigt studieforløb. Undervisningen lægger op til dialog.

Forelæsningsrækker
Forelæsningsrækkerne kan tage udgangspunkt i aktuelle emner, i geografiske områder eller faglige begreber, der belyses fra forskellige vinkler. Der er tit flere forskellige forelæsere til en forelæsningsrække, og der lægges ikke op til dialog. Der vil dog altid være mulighed for at stille spørgsmål.

Ugekurser
Et ugekursus er et intensivt kursusforløb mandag til fredag i januar eller sommermånederne.

Særarrangementer
Særarrangementer er en oplagt mulighed for at snuse til forskellige fagområder. Særarrangementer kan fx være byvandringer, havevandringer, enkeltstående forelæsninger eller temalørdage.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.