OBS: I juli måned har vi ændret åbningstid og træffes telefonisk og personligt kl. 10-14
Kurv
0

Rejsegodtgørelse


Inden du udfylder vores rejsegodtgørelsesformular og indsender bilag, kan du her læse om reglerne samt om vores aftale med DSB Erhverv.
 

Regler


Transport

 1. Som hovedregel skal undervisere anvende billigste offentlige transportmidler.
 2. Ved valg af transportmiddel og rejseklasse skal der lægges vægt på, hvad er i den konkrete situation er det mest hensigtsmæssige og økonomiske for Folkeuniversitetet. Dette kan i konkrete tilfælde godt være fly. Hvis togturen går over Storebælt eller varer mere end 2 timer, må man rejse på 1. klasse.
 3. Folkeuniversitetet kan dog tillade, at den ansatte benytter privat transportmiddel, hvis det ud fra en samlet betragtning er det mest hensigtsmæssige og økonomiske for Folkeuniversitetet. Kontakt Henriette E. Møller på moller@fu.ku.dk inden afrejse for tilladelse.
 4. Såfremt underviseren har fået bevilget kørsel i egen bil, jfr. ovenstående pkt. 3, godtgøres transporten efter statens lave kilometersats, jfr. tjenesterejsecirkulærets § 14.
 5. Der kan kun udbetales godtgørelse efter den høje sats, hvis en underviser har regelmæssig kørsel i privat bil af større omfang og/eller speciel art. I disse tilfælde udfærdiger Folkeuniversitetet en skriftlig kørselsbemyndigelse til den ansatte. Bemyndigelsen er personlig og indeholder en afgrænsning af de rejser, der kan foretages i henhold til denne. Man kan kun få kilometergodtgørelse efter den høje sats for indtil 20.000 km pr. kalenderår.
 6. Såfremt en underviser vælger at benytte privat transportmiddel uden tilladelse, kan vedkommende få udbetalt rejsegodtgørelse, der maksimalt svarer til udgiften til billigste offentlige transportmiddel.
 7. Dokumenterede udgifter til parkering under tjenesterejsen dækkes også.

Diæter, dagpenge, fortæring

 1. Der betales diæter/dagpenge efter statens takster, når der er tale om en rejse på minimum 24 timer. Ved rejser under 24 timer refunderes en rimelig udgift til fortæring ved dokumentation.

Hotelovernatning

 1. Der betales for hotelovernatning til undervisere fra Aarhus og resten af Jylland, hvis underviserens kursus slutter kl. 21 eller senere eller starter kl. 10 eller tidligere. Prisen må ikke overstige statens takst, som pt. er 1000 kr. pr. nat.


Ny aftale med DSB Erhverv


Folkeuniversitetet i København har indgået en aftale med DSB Erhverv, som betyder følgende for dig, når du rejser i forbindelse med din undervisning hos os:

 • Du får nem adgang til køb af togbilletter og pladsbilletter i hele landet, med dit eget log-in, og slipper for udlæg
 • Print selv-billetter som du får leveret som PDF pr. mail
 • Skriv holdnummer i feltet 'bemærkninger'
 • Billetten kan ændres/refunderes online


Bestil din togbillet her: https://www.dsb.dk/erhverv/


For at komme i gang skal du først oprette dig som bruger med nedenstående fælles-login. Herefter skal vi godkende din oprettelse som bruger, og så kan du oprette din egen profil og begynde at bestille togbilletter.

Brugernavn: 58233714
Adgangskode: Jw6kXhVK


Nedenfor kan du udfylde informationer om din rejse og vedhæfte bilag. Husk at læse om reglerne for rejsegodtgørelse.

OBS:
Det er muligt at vedhæfte flere bilag. Når du har trykket på "Vælg filer", kan du markere flere filer i din mappe ved at holde Ctrl-knappen nede og trykke på de enkelte filer. Du er også velkommen til at sende alle bilag i en almindelig mail til info@fu.ku.dk

Formular

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.