Kurv
0
Filosofi og idéhistorie

Simone de Beauvoir og arven efter Hegel

Ved ekstern lektor, ph.d. Cæcilie Varslev-Pedersen, KU

Simone de Beauvoir har efterhånden opnået en status i filosofihistorien som en banebrydende og betydningsfuld feministisk og magtkritisk tænker i egen ret og ikke blot som en skønlitterær forfatter med personlig tilknytning til den eksistentialistiske kreds i efterkrigstidens Paris. Men på hvilke filosofiske skuldre stod Beauvoir selv, hvilke idéhistoriske traditioner videreførte og videreudviklede hun?

Gennem de seneste års forskning er det blevet klarlagt, i hvor høj grad Beauvoirs tænkning var påvirket af hendes møde med G.W.F. Hegels filosofi. Hendes dialektiske forståelse og optagethed af forholdet mellem frihed og fællesskab, slave og magthaver, bærer præg af en venstre-hegeliansk tradition. Men gennem hele hendes værk kan der, ved nærmere eftersyn, ses tegn på, at hun har indoptaget og videreudviklet Hegels filosofi i en række sammenhænge.

I disse forelæsninger sætter vi fokus på Simone de Beauvoir som feministisk, etisk, fænomenologisk og interdisciplinær tænker og på hendes forståelse af arven efter Hegel.

Simone de Beauvoir og arven efter Hegel

Holdinfo

Hold: 1210

Startdato: onsdag d. 4. december 2024

Slutdato: onsdag d. 11. december 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 2 onsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 4. december 2024 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
onsdag d. 11. december 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Københavns Professionshøjskole, Nyelandsvej 27, 2000 Frederiksberg Lokale: Auditorium BO12, stuen - Indg. v. kantinen

Pris: Kr. 280,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.