Kurv
0
Litteratur og sprog

Bernina-forelæsning: Thit Jensens opgør med Bernina-radikalismen

Ved dr.phil. Lise Busk-Jensen

Da Thit Jensen flyttede til København i 1900, forklarede hendes bror Johannes V. Jensen hende, at hun ikke kunne deltage i hans kreds på Bernina, hvis hun ikke overtog dens frisindede livssyn. Thit ville ikke svigte den kvindelighed, hun kendte fra sin dygtige mor, men hun ville også være forfatter ligesom sin bror. Forholdet mellem de to søskende skulle ende i et af de mest berømte fjendskaber i dansk litteraturhistorie og konflikten mellem kvindelighed og modernitet skulle blive et hovedtema i Thit Jensens forfatterskab.

Fra åbningen i 1881 og tre årtier frem, dannede Café Bernina på Vimmelskaftet 47 ramme om et af de mest betydningsfulde og kreative miljøer i dansk kulturhistorie. Med Georg Brandes som åndeligt midtpunkt mødtes forfattere, kunstnere og intellektuelle fra hele Skandinavien for at diskutere kunst, moral og politik over et glas Certosa-likør.

Gennem en række forelæsninger i Berninas historiske lokaler, belyser vi nogle af de centrale kulturpersonligheder, som satte deres præg på den gryende modernitet. Forelæsningerne er blevet til i et samarbejde med Kristeligt Dagblad.

Bernina-forelæsning: Thit Jensens opgør med Bernina-radikalismen

Holdinfo

Hold: 1725

Startdato: mandag d. 2. september 2024

Slutdato: mandag d. 2. september 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 2. september 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København K Lokale: Bernina-salen, 1. sal

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.