Kurv
0
Natur og univers

Grønt med umami og velsmag

Ved dr.scient. professor em., Ole G. Mouritsen, KU

Vi skal spise mindre kød og mere grønt både for vores egen sundheds skyld men nu også for klimaets skyld og i bæredygtighedens navn. Udfordringen er dog, at det grønne køkken mangler de grundsmage, især sød umami, vi evolutionært er betinget til at eftertragte. Spørgsmålet er derfor, om vi kan lave så velsmagende mad af grønt, at vi i længden kan holde ud at spise mere og mere forskelligt grønt. Denne lørdag dykker vi ned i videnskaben om smag og smagsoplevelser, og vi skal høre om, hvordan der forskes i det grønne køkken, få nogle konkrete opskrifter og smage smagsprøver.

Undervisningen tager afsæt i Grønt med umami og velsmag – håndværk, viden og opskrifter (2020, Gyldendal) skrevet af professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation Ole G. Mouritsen og kok Klavs Styrbæk.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Grønt med umami og velsmag
Foto: Jonas Drotner Mouritsen og Mathias Porsmode Clausens

Holdinfo

Hold: 1511

Startdato: lørdag d. 9. november 2024

Slutdato: lørdag d. 9. november 2024

Tidspunkt: Kl. 12:15 - 16:00

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 9. november 2024 Kl. 12:15 - 16:00

Sted: Københavns Folkeuniversitet, Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. Lokale: Auditoriet (2. sal)

Venteliste

VI ARBEJDER PÅ AT SKAFFE FLERE PLADSER

Få besked, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes.

Vil du være blandt de første, som hører om særlige arrangementer, rabatter og ekstra pladser til populære forelæsninger?

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.