Kurv
0
Natur og univers

Lys fra kosmos

Ved astrofysiker, cand.scient. Cecilie Sand Nørholm, Planetarium

Rumteleskopet James Webb har i løbet af sine blot to år i rummet revolutioneret vores viden om det tidlige univers. Teleskopet har til formål at undersøge en hel vifte af emner, der alle har betydning for nogle af de største spørgsmål, som vi stiller os selv: Hvor kommer vi fra? Hvordan opstod alting? Er vi alene i universet?

Lys er den vigtigste ressource, når forskere udforsker universet omkring os. Ved at undersøge det lys og den stråling, som udsendes fra rummet, gør teleskoper som James Webb det muligt at komme nærmere et svar på de ultimative spørgsmål.

Ved denne forelæsning i Planetarium tager vi rummet ned på Jorden og dykker ned i, hvad lyset kan fortælle os om universet. Vi kigger nærmere på forskellige typer af lys, hvilke fænomener der udsender det, og hvorfor det er nødvendigt at sende rumteleskoper som James Webb afsted, for at blive klogere på både os selv og universet.

Efter forelæsningen følger filmen Rummets Forunderlige Lys i den ikoniske Planetariekuppel. Filmen er kl. 12.15-12.50.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Lys fra kosmos
Planetarium

Holdinfo

Hold: 1520

Startdato: mandag d. 27. maj 2024

Slutdato: mandag d. 27. maj 2024

Tidspunkt: Kl. 10:30 - 12:50

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 27. maj 2024 Kl. 10:30 - 12:50

Sted: Tycho Brahe Planetarium, Gl. Kongevej 10, 1610 Kbh. V

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.