Folkeuniversitetet holder lukket onsdag d. 7/6
Kurv
0
Natur og univers

Rundtur i Universet med astrofotos

Ved astrofotograf, ph.d. Sune Hermit

Tag med på en svimlende kosmisk rejse med udgangspunkt i forelæserens egne fotos. Amatører har nu mulighed for at tage fantastisk smukke fotos med ret tilgængeligt udstyr. Forelæsningen starter i Solsystemet og bevæger sig sidenhen ud i vores egen Mælkevej.  Senere går vi på opdagelse i fjerne galakser mange millioner lysår herfra.

Undervejs ser vi en mængde spændende objekter – oppustede gamle stjerner, supernovarester, stjernetåger og områder med aktiv stjernedannelse.

Vi kommer ind på afstandene i universet, på stjerners fødsel og død, og på hvordan en stjernes død er med til at berige området med de tunge grundstoffer som planeter og mennesker er dannet af.

Ud over at høre om de mange spændende fænomener kommer vi også ind på, hvilket udstyr det kræver at tage avancerede astrofotos, på databehandling, anvendelse af specialiserede kameraer og filtre til at tage billeder med, og vi sammenligner egne billeder med nogle af de mest ikoniske billeder fra Hubble Rumteleskopet og James Webb.

 

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Rundtur i Universet med astrofotos

Holdinfo

Hold: 1516

Startdato: tirsdag d. 7. november 2023

Slutdato: tirsdag d. 14. november 2023

Tidspunkt: Kl. 16:15 - 18:00

Varighed: 2 tirsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 7. november 2023 Kl. 16:15 - 18:00
2. undervisningsgang
tirsdag d. 14. november 2023 Kl. 16:15 - 18:00

Sted: Studieskolen, Gothersgade 14, 1. sal, 1123 København K Lokale: 105 (1. sal)

Tilmelding åbner 12/6 kl. 10

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.