- Forside >
- Program >
- Natur og univers >
- 1533
Natur og univers
Tang: Havets grønne guld Fra biodiversitet til bæredygtige løsninger i fremtidens fødevarer og bioteknologi
Ved lektor, ph.d. Susan Løvstad Holdt, DTU
Tang er en af havets mest mangfoldige ressourcer med en stigende rolle i den grønne omstilling.
Gennem tre forelæsninger tager vi på en rejse fra tangens biologi og dyrkning til dens indholdsstoffer, anvendelser og teknologier. Vi ser nærmere på, hvordan tang kan forvandles til fødevarer, ingredienser og andre bæredygtige produkter. Samtidig belyses de udfordringer, der følger med: fra lovgivning og novel food-regler til etablering af nye værdikæder.
Forelæsningsrækken giver et aktuelt og videnskabeligt funderet overblik over tangens muligheder og barrierer – og et blik ind i, hvordan vi kan bruge havets grønne guld i fremtiden.
Program:
1. Tangens verden – arter, dyrkning og miljø
Kom med under havoverfladen, hvor tang danner skove, gemmer på stor biodiversitet og dyrkes som en klimavenlig ressource. Vi dykker ned i de vigtigste arter, dyrkningsmetoder og tangens betydning for havmiljø og klima.
2. Fra hav til ingrediens – tangens indholdsstoffer og anvendelser
Tang rummer en unik cocktail af proteiner, fibre, mineraler og bioaktive stoffer. Hør, hvordan vi kan ekstrahere disse værdifulde ingredienser og anvende dem i fødevarer, sundhed og bioteknologiske produkter.
3. Tangens fremtid – værdikæder, lovgivning og udfordringer
Hvordan kan vi skabe en stærk værdikæde for tang – fra havet til forbruger? Vi ser på de største udfordringer: lovgivning, fødevaresikkerhed, novel food-godkendelser og markedets udvikling.
Holdinfo
Hold: 1533
Startdato: torsdag d. 19. februar 2026
Slutdato: torsdag d. 5. marts 2026
Tidspunkt: Kl. 17:15 - 19:00
Varighed: 3 torsdage
Alle undervisningsgange
torsdag d. 19. februar 2026 Kl. 17:15 - 19:00
torsdag d. 26. februar 2026 Kl. 17:15 - 19:00
torsdag d. 5. marts 2026 Kl. 17:15 - 19:00
Sted: DTU, bygning 303A, Matematiktorvet, 2800 Kgs. Lyngby Lokale: AUD 43, stuen
Tilmelding åbner 1/12 kl. 10 online