Ved cand.scient.pol., ph.d. Julie Hassing Nielsen, Lunds Universitet
Politik er langtfra rationelt. Både dine følelser, din måde at håndtere dine følelser, din personlighed og din gruppeidentifikation har en betydning for, hvordan du stemmer politisk. Hvor det i mange år var normalt at betragte politik rationelt, hvor vi lytter på politikernes argumenter og herudfra danner vores eget politiske ståsted, er der nu mere fokus på, at vi også opfatter politik irrationelt. Vi har igennem de seneste år fået en større forståelse for, at særligt følelser, personlighed og gruppetilhørsforhold spiller en stor rolle i både politikernes ageren, men også i vælgerens måde at navigere politisk.
Politisk psykologi kombinerer psykologiske teorier og metoder for bedre at forstå, hvordan mennesker deltager i- og påvirkes af politiske processer. Det giver indsigt i, hvorfor folk stemmer, som de gør, hvordan ideologier formes, og hvordan politiske ledere træffer beslutninger. Politisk psykologi er et tværfagligt felt, der undersøger, hvordan psykologiske faktorer påvirker politisk adfærd, beslutningstagning og holdninger.
Igennem tre forelæsninger, som omhandler følelsers, personligheds og gruppetilhørsforholds betydning for holdningsdannelse, vil vi gennemgå den nyeste viden fra forskningen inden for politisk psykologi og omsætte den til indsigter i de nutidige danske og globale politiske strømninger.
Julie Hassing Nielsen er lektor i statskundskab ved Lunds Universitet. Hun har i en årrække beskæftiget sig med politisk psykologi, herunder særligt hvilken betydning personlighed og følelser har for politisk holdningsdannelse.
Holdinfo
Hold: 1110
Startdato: torsdag d. 8. maj 2025
Slutdato: torsdag d. 22. maj 2025
Tidspunkt: Kl. 15:45 - 17:30
Varighed: 3 torsdage
Alle undervisningsgange
torsdag d. 8. maj 2025 Kl. 15:45 - 17:30
torsdag d. 15. maj 2025 Kl. 15:45 - 17:30
torsdag d. 22. maj 2025 Kl. 15:45 - 17:30
Sted: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København K Lokale: Bernina-salen, 1. sal
Pris: Kr. 420,-
Relaterede hold