Ved tidl. institutleder ved Dansk Kulturinstitut i Indien, cand.mag. Thomas Sehested
Kun få dage efter, at en blodig konflikt igen brød ud mellem Indien og Pakistan, landede de to landes regeringsledere en våbenhvile. Aftalen er dog skrøbelig, for ufreden stikker dybt og krigen lurer konstant. Det er et skræmmende perspektiv. Ikke kun fordi begge lande råder over atomvåben, men også fordi de deler livsvigtige vandressourcer, som er afgørende for deres landbrug og millioner af menneskers overlevelse.
Indien og Pakistan har ført flere krige, og grænsen mellem dem – den såkaldte Line of Control i Kashmir – er skrøbelig og omstridt. Tidligere var Pakistan alliereret med USA, mens Indien fik våben og teknologi fra Sovjetunionen. I dag har alliancerne skiftet: Pakistan har nærmet sig Kina, mens Indien har styrket båndene til USA og vesten, dog uden at give afkald på russisk militærudstyr. Konflikten har derfor globale dimensioner.
Hvad kan vi forvente, og hvilke løsninger kan vi håbe på?
Kom med til Viden til tiden, hvor historiker Thomas Sehested, en af Danmark fremmeste Indien-eksperter, tidl. institutleder ved Dansk Kulturinstitut i Indien og fagredaktør på Lex.dk, går i dybden med konfliktens rødder og udfolder dens regionale og internationale perspektiver.

Holdinfo
Hold: 1136
Startdato: torsdag d. 15. maj 2025
Slutdato: torsdag d. 15. maj 2025
Tidspunkt: Kl. 18:15 - 19:30
Varighed: 1 torsdag
Alle undervisningsgange
torsdag d. 15. maj 2025 Kl. 18:15 - 19:30
Sted: Søndre Campus, Emil Holms Kanal 2-8, 2300 Kbh. S Lokale: 23.0.49 (bygning 23, stuen)
Pris: Kr. 75,-