Kurv
0
Sundhed

Søvn - hvorfor er den så vigtig, og hvad sker der i hjernen, når vi sover?

Ved professor og overlæge, dr.med. Poul Jørgen Jennum, Rigshospitalet

Hvorfor skal vi bruge 30 år på at sove? Vi bruger godt en tredjedel af vores tid på at sove. Hvad nu hvis vi ikke sov, kunne vi så ikke nå meget mere? Det korte svar er nej.

Vores hjerne og organisme ændres og arbejder med mange helt grundlæggende processer, når vi sover. Disse processer er helt afgørende for vores mentale-fysiske helbred og udvikling. Forstyrrelser heri medfører grundlæggende ændringer i vores dagfunktion og helbred.

Forståelse af disse forhold er ændret betydeligt i de sidste årtier og forskning i de mekanismer, der styrer søvn og den vågne tid, har givet afgørende viden om vores hjerne og organismes funktion med indblik i normale og sygdomsrelaterede processer.

Poul Jørgen Jennum, der er professor i neurofysiologi, vil tage dig en tur igennem hjernens snørklede vinding i søvn og vågen.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Søvn - hvorfor er den så vigtig, og hvad sker der i hjernen, når vi sover?
Frederic Lord Leighton: "Flaming June" (1895)

Holdinfo

Hold: 1409

Startdato: lørdag d. 16. november 2024

Slutdato: lørdag d. 16. november 2024

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 16:00

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 16. november 2024 Kl. 10:15 - 16:00

Sted: Københavns Folkeuniversitet, Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. Lokale: Auditoriet (2. sal)

Pris: Kr. 420,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.