Kurv
0

Videnskab for børn og voksne!

Mange børn interesserer sig levende for videnskabelige emner, men der er ikke mange steder, hvor de kan dyrke disse interesser. Folkeuniversitetet i København vil give nysgerrige og videbegærlige børn mulighed for at dykke ned i forskellige videnskabelige discipliner sammen med deres bedstemor, bedstefar eller en anden nærtstående voksen.

Til efteråret præsenterer vi derfor hele syv hold, der henvender sig til både børn og voksne. Du kan f.eks. blive klogere på flagermus, arkæologi eller kvantefysik, når en række dygtige undervisere formidler deres store viden i børnehøjde.    

Projektet er støttet økonomisk af Slots- og Kulturstyrelsen, og derfor har vi bl.a. haft mulighed for at producere tre små film, som du snart kan se her på siden og på vores sociale medier.  

Flagermus i København (UDSOLGT)
Det myldrer med flagermus i København! I denne forelæsningsrække vil vi komme godt rundt om disse spændende pattedyr. Vi gennemgår de mest almindelige arter med feltkendetegn. Det er også dem, vi vil opleve på vores ekskursion til Fælledparken.

Anbefalet alder: 7-15 år

Arkæologi for børn
Når arkæologer kommer hjem fra deres udgravninger, har de en masse spændende ting med hjem - både genstande og jordprøver. Arbejdet begynder først rigtigt i laboratoriet, hvor der skal måles, vejes, vaskes, sigtes og noget skal under mikroskop. Arkæologerne på Københavns Museum vil gerne give dig mulighed for at prøve at være en ægte laboratoriearkæolog for en dag - kom og vær med og hjælp dem!

Anbefalet alder: 6-9 år.

Du kan regne med kvantefysikken (UDSOLGT)

Computere er overalt i vores hverdag og er grundlaget for rigtig mange af de ting vi gør. Men hvordan virker de egentlig? Er der regnestykker, som en computer ikke kan klare? Og hvad gør vi så, hvis vi bare virkelig gerne vil kende svaret? 

Anbefalet alder: Fra 10 år

Du kan regne med kvantefysikken B 

Computere er overalt i vores hverdag og er grundlaget for rigtig mange af de ting vi gør. Men hvordan virker de egentlig? Er der regnestykker, som en computer ikke kan klare? Og hvad gør vi så, hvis vi bare virkelig gerne vil kende svaret? 

Anbefalet alder: Fra 10 år

Nordisk mytologi for børn (UDSOLGT)
Nordisk mytologi kender vi som gode historier om de gamle guder. Men myterne er samtidig et blik ind i vores forfædres forståelse af, hvordan verden hang sammen. Dette weekendforløb om guderne i jernalderen og vikingetiden foregår i Sagnlandet Lejre. Om lørdagen går vi i jernalderlandsbyen og offermosen og om søndagen går vi i Kongehallen.

Anbefalet alder: Fra 6 år 

Hvad laver borgmesteren på Københavns Rådhus? (UDSOLGT)
Kom og vær med denne lørdag, hvor store og små kan se, høre og opleve, hvad man egentlig laver på Københavns Rådhus. Hvad laver f.eks. borgmesteren og alle de ansatte, der arbejder der til daglig? 

Anbefalet alder: 6-10 år

Dansk design set med børns øjne
Design er alle steder rundt om dig: Inde på værelset, inde i stuen, ude i køkkenet og henne i skolen – over alt! Stolen du sidder på, koppen du drikker af, tallerkenen du spiser af og selv skolebøgerne er designet. Vi skal tale om musselmalede tallerkener, om svungne stole, om en lille træ-abe og en del om de danske lamper med deres lampehoveder, -arme og -fødder. Vi kommer til at sidde med tingene, fortælle historier om dem, og så kommer I også til at tegne lidt, folde lidt osv., for at I kan se på tingene på en ny måde.

Anbefalet alder: 5-10 år

Kometer, kratere og stjernekig på Brorfelde (UDSOLGT)
Vær med til at udforske fortællingen om kometer, kratere, stjerneskud og meteorkratere ved Observatoriet i Brorfelde. Mens I laver jeres egen kometer og krater, får I den store fortælling om, hvad stjerneskud og kometer er, og hvad vi kan lære ved at undersøge meteorkratere. 

Anbefalet alder: 9-13 år

Mød nogle af de dygtige formidlere!
Nedenfor kan du se og høre flagermusforsker Inger Kærgaard og museumsinspektør Tim Slumstrup Aunkilde fortælle om nogle af de emner, du kan blive klogere på her på Folkeuniversitetet i København.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.