Kurv
0

Benjamin Boysen

Benjamin Boysen

Baggrund
Jeg er ph.d. og dr.phil. i litteratur på en monografi om kærlighedstemaet i James Joyces forfatterskab (The Ethics of Love: An Essay on James Joyce 2013), der især beskæftiger sig med spørgsmålet om moderniteten. I 2020 udgav jeg en bog om den tidlige modernitet (Nothingness, Negativity, and Nominalism in Shakespeare and Petrarch). Udover moderniteten er jeg særligt optaget af krydsfeltet mellem litteratur og filosofi, og således har jeg skrevet en lille bog om Digtningen og filosofien hos Platon, der ligeledes udkom i 2020. 

Hvor længe har du undervist på Folkeuniversitetet?
Jeg har en stor undervisnings- og foredragserfaring, der inkluderer forelæsninger for litterære selskaber, biblioteker, teatre og folkeuniversiteter. På Folkeuniversitetet har jeg i de sidste femten-tyve år forelæst fra tid til anden hist og her i landet om f.eks. kærlighed, Platon, Dante, Nelly Sachs, Petrarca, Shakespeare, Molière, James Joyce, Sartre, Camus og Michel Houellebecq.

Hvad er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet? 
Det er et privilegium at være med til at løfte den fine demokratiske opgave med at formidle videnskabens indsigter og metoder for landets borgere. Folkeuniversitetet er en af de få sidste 'skoler' i den oprindelige og i dag upåagtede betydning af ordet (af det græske ord scholê, fritid). På Folkeuniversitetet har alle borgere nemlig mulighed for fri intellektuel udfoldelse og faglig fordybelse som et meningsgivende mål i sig selv, der ikke behøver yderligere retfærdiggørelse ift. tidens krav om profit- og nyttemaksimering for markedet.

Hvem er dine kursister typisk?
Det er svært at sige, for de er meget forskellige mht. alder, erfaring og faglig baggrund, hvilket jo også gør det endnu mere sjovt og givende at undervise og forelæse på Folkeuniversitetet. Men nysgerrigheden, engagementet og glæden ved at blive klogere samt eventyrlysten går afgjort igen på tværs af forskellene. På den måde tror jeg ikke mine kursister adskiller sig specielt meget fra andre kursister på andre fag på Folkeuniversitetet udover, at de måske i særlig grad brænder for litteratur, kunst og filosofi.

Hvis du selv skulle gå til noget på Folkeuniversitetet, hvad skulle det så være?
Jeg har selv været kursist på mange forskellige kurser på Folkeuniversitetet gennem årene. For eksempel kurser om historie, kunst, astronomi og samfundsøkonomi. Det har været rigtig skønt og horisontudvidende. Der er så helt ufattelig mange spændende emner og kurser, som frister hvert semester, når det nye kursuskatalog udkommer. Men så lidt tid, desværre. Der er en række fag, der knytter an til mine litterære og filosofiske interesser, og som jeg derfor godt kunne tænke mig at følge. Og så er de alle de andre (naturvidenskabelige) fag, hvor min nysgerrighed kun overgås af min uvidenhed.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.