Kurv
0

Birgitte Zacho

Birgitte Zacho

Baggrund
Jeg er mag.art. i kunsthistorie og museologi og har både kurrateret udstillinger, undervist og skrevet bøger om både maleri og skulptur. Jeg skrev i sin tid speciale om den danske guldalder og mit interesseområde er fortsat primært 1700- og 1800-tallets danske og europæiske kunst. Du kan læse mere på min hjemmeside www.birgittezacho.dk

Hvor længe har du undervist på Folkeuniversitetet?
Siden 2011, hvor jeg skulle holde en enkelt forelæsning i forbindelse med en udstilling, jeg havde været med til at kuratere. Det var fantastisk at kunne give sin viden videre, så jeg blev hængende.

Hvad er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet?
Det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet er helt klart de mange videbegærlige og positive kursister. Jeg sætter også meget stor pris på, at man her har mulighed for at udbyde kurser om lige det man selv går og brænder for. 

Hvem er dine kursister typisk? 
Der er mange kursister der lige er gået på pension og har fået tid til at fordybe sig i noget, de altid har haft lyst til at vide mere om. Men jeg har også haft unge mennesker, der har brugt Folkeuniversitetet til at afgøre, om det var kunsthistorie de skulle søge ind på. Eller folk der har brugt et kursus, som inspiration i deres arbejdsliv. Generelt kommer folk med meget forskellige baggrunde, og det er med til at give et varieret indspark i undervisningen.

Hvis du selv skulle gå til noget på Folkeuniversitetet, hvad skulle det så være?
Når der engang bliver tid, vil jeg gerne følge kurser i filosofi og idéhistorie.

 

Jeg har ofte undervist i farver i kunsten. I filmen giver jeg en kort introduktion til, hvordan man gennem tiden har udviklet og brugt forskellige fantastiske blå farver.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.