Kurv
0

Bo Tao Michaëlis

Bo Tao Michaëlis

Baggrund
Jeg er uddannet magister i litteraturvidenskab, cand.mag. i dansk og oldtidskundskab fra KUA. Undervist som lektor i gymnasiet i de to sidstnævnte fag og var i mange år ekstern lektor på litteraturvidenskab, har været lektorvikar på RUC og censor ved samtlige danske universiteter. Siden 1990 anmelder af fjernsyn og litteratur og allround kulturskribent ved Politiken samt filmanmelder ved filmmagasinet Ekko. Derudover har jeg skrevet bøger om forfattere såsom Raymond Chandler og Ernest Hemingway, amerikansk, engelsk og fransk litteratur, om litteraturteori, græske tragedier og flere bøger om krimilitteratur, såsom Verdens bedste krimier (Rosenkilde Bahnhof, 2012). Sammen med kunsthistorikeren Bente Scavenius bøgerne Bybilleder (Strandberg Publishing, 2016) og Danmarksbilleder (Strandberg Publishing, 2018) om by- og landskabsforholdet mellem danske malere og forfattere.

Hvor længe har du undervist på Folkeuniversitetet?
Mere end femten år.

Hvad er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet?
Begavede, engagerede, velorienterede og kritiske elever som ikke spiser af lærerens hånd, men tværtimod altid giver modspil og stiller borende spørgsmål.

Hvem er dine kursister typisk?
Modne og moderne mennesker som er kulturelt nysgerrige og alle har et levet liv og en mangesidig uddannelse i deres mentale madpakke. Lidt gammeldags kunne man sige mennesker med hjertets dannelse.

Hvis du selv skulle gå til noget på Folkeuniversitetet, hvad skulle det så være?
Litteratur og kultur uden for Europa og USA. Og om insekter, spindere og især sommerfugle. I og med at én af mine yndlingsforfattere, Vladimir Nabokov, var en stor og vidende samler af disse flyvende og fascinerende væsener.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.