Kurv
0

Erik Gøbel

Erik Gøbel

Baggrund

Jeg er historiker og har haft det privilegium som arkivar og seniorforsker hele mit arbejdsliv i Rigsarkivet i København at kunne gå rundt blandt kilderne til Danmarks historie. Mine forskningsområder har været økonomisk og social historie, især den danske søfarts og de danske tropekoloniers historie. Jeg har gennem årene publiceret og formidlet flittigt. Min seneste bog Under sejl til Asien, Afrika og Amerika. Danske skibe, sejladser og sømænd 1600-1850 (Gads Forlag, 2021) blev nomineret til Årets Historiske Bog. Min hjemmeside er: www.erikgoebel.dk.

Hvor længe har du undervist på Folkeuniversitetet?

Jeg har undervist på Folkeuniversitetet siden 1987.

Hvad er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet?

Det bedste er at få lov til at komme ud og formidle den omfattende viden, som jeg har erhvervet gennem et langt liv som forsker, til et bredt publikum.

Hvem er dine kursister typisk?

Kursisterne er en meget sammensat gruppe, hvad angår alder, køn og baggrund i det hele taget. De fleste kommer nok af ren og skær nysgerrighed på mine ofte lidt eksotiske emner, mens andre ved en masse om dem i forvejen. Derfor er det en spændende pædagogisk udfordring at tilfredsstille alle.

Hvis du selv skulle gå til noget på Folkeuniversitetet, hvad skulle det så være?

Det skulle helst være noget om litteratur eller klassisk musik, som er to af mine hobbies.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.