Kurv
0

Frantz Leander Hansen

Baggrund

Jeg er mag.art. i litteratur, som jeg har undervist i og holdt foredrag om i mange år og mange forskellige steder, foruden på Folkeuniversitetet især på Litteraturhøjskolen i Rødovre.  Jeg har tidligere været ansat på Karen Blixen Museet, hvor jeg bl.a. var leder af museets skoletjeneste. Foruden artikler har jeg skrevet to bøger: En bog om det aristokratiske i Karen Blixens forfatterskab (C.A. Reitzel) og en bog om svindlerfiguren Otto Stein i Jacob Paludans roman Jørgen Stein (Museum Tusculanum). Begge bøger er oversat til engelsk og udgivet af Liverpool University Press.

Hvor længe har du undervist på Folkeuniversitetet?

Med enkelte pauser siden 1987.

Hvad er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet?

Det er kursisternes lidenskab for og store viden om litteratur og lyst ganske enkelt til at høre om og diskutere litteratur. Væsentligt er det også, at Folkeuniversitetets medarbejdere er dedikerede og dygtige.

Hvem er dine kursister typisk?

Mit indtryk er, at kursisterne har vidt forskellige baggrunde. Dog er de fleste seniorer, og der er et overtal af kvinder, men de senere år er der kommet flere herrer og flere yngre kursister til.

Hvis du selv skulle gå til noget på Folkeuniversitetet, hvad skulle det så være?

Et emne inden for arkitektur, kunsthistorie eller filosofi.

Frantz Leander Hansen

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.