Kurv
0

Ivan Z. Sørensen

Ivan Z. Sørensen

Baggrund
Ivan Z. Sørensen (f. 1949) er mag.art. og cand.mag. i litteratur og religion.

Jeg har været gymnasielærer på bl.a. Roskilde Gymnasium, lektor på Firenzes Universitet og museumsinspektør på Karen Blixen Museet. Jeg har arrangeret og deltaget i kurser og konferencer specielt i Italien og holdt forelæsninger i USA (om Blixen, Andersen og Kierkegaard).

Jeg har undervist på Folkeuniversitetet (i flere ombæringer og flere steder i landet) fra 2010, især om renæssancen i Firenze og om Karen Blixen.

Jeg har skrevet grundbøger til danskundervisningen på Dansklærerforeningens forlag og Systime; desuden bøger om Firenze: Inden turen går til Firenze (Dansklærerforeningen/Amanda, 1993) og Små historier fra Firenze (Tiderne Skifter, 2010); og om Blixen: ‛Gid De havde set mig dengang’ Om Karen Blixens heltinder og Tizians gudinder (Gyldendal, 2002), At læse Karen Blixen (med Johan Rosdahl) (Systime, 2011), Blixens humor og Albondocani (U Press, 2021) og Karen Blixen og islam (U Press, 2021).

Læs mere på Ivan Z. Sørensens egen hjemmeside 

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.