OBS: Mandag d. 17. januar åbner vi igen for undervisning og personlig betjening. Der er krav om coronapas og mundbind. Læs mere
Kurv
0

Ivan Z. Sørensen

Ivan Z. Sørensen (f. 1949) er mag.art. og cand.mag. i litteratur og religion.


Jeg har været gymnasielærer på bl.a. Roskilde Gymnasium, lektor på Firenzes Universitet og museumsinspektør på Karen Blixen Museet. Jeg har arrangeret og deltaget i kurser og konferencer specielt i Italien og holdt forelæsninger i USA (om Blixen, Andersen og Kierkegaard).

Jeg har undervist på Folkeuniversitetet (i flere ombæringer og flere steder i landet) fra 2010, især om Renæssancen i Firenze og om Karen Blixen.

Jeg har skrevet grundbøger til danskundervisningen på Dansklærerforeningens forlag og Systime; desuden bøger om Firenze: Inden turen går til Firenze, Dansklærerforeningen/Amanda 1993 og Små historier fra Firenze, Tiderne Skifter 2010; og om Blixen: ‛Gid De havde set mig dengang’ Om Karen Blixens heltinder og Tizians gudinder, Gyldendal 2002, At læse Karen Blixen (s.m. Johan Rosdahl) Systime 2011. Efteråret 2021 udkommer mine bøger: Blixens humor og Albondocani. Karen Blixen og islam, begge på forlaget U Press. Se mere her: http://www.zlebacic.com/ 

Ivan Z. Sørensen

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.