Kurv
0

Jakob Ingemann Parby

Jeg er cand. mag i historie og europæisk etnologi fra Københavns Universitet og har siden 2004 været ansat som museumsinspektør på Københavns Museum. Her har jeg bl.a. stået for kurateringen af de permanente udstillinger på det nye Københavns Museum, der åbnede i Stormgade 18 i februar 2020. Desuden har stået bag forskellige former for mobil museumsformidling, byvandringer, omvisninger og en lang række særudstillinger.

Jeg har desuden forsket og publiceret artikler og bøger om byhistorie med særligt fokus på København. Jeg interesserer mig især for perioden ca. 1750-1920 og har skrevet ph.d.-afhandling om Københavns migrations- og identitetshistorie 1770-1830. Desuden har jeg arbejdet med forsyningshistorie, sanse- og følelseshistorie og museologi. I 2022 har jeg udgivet bind 6 i København og Historien med titlen Den grænseløse by 1850-1920.

Jeg har undervist på Folkeuniversitetet siden 2014. Det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet er de mange engagerede og historieinteresserede deltagere, der både udviser nysgerrighed, stiller gode spørgsmål og skaber en god ramme om historieformidlingen. Og så giver det mulighed for at gå mere i dybden med nogle af de emner, jeg har lejlighed til at dykke ned i, når vi laver udstillinger og byvandringer på museet. Desuden sætter jeg stor pris på sekretariatets professionalisme og åbenhed overfor at afprøve nye emner og formater.

Mine kursister er fra flere aldersgrupper, men er kendetegnet ved en interesse i at forstå baggrunden for det samfund, de lever i.

Hvis jeg selv skulle følge et kursus på Folkeuniversitetet, kunne det være et forløb om litteratur, som er en anden af mine store interesser. Gerne om perioden 1870-1920.

Foto: Suzanne Reitz

Jakob Ingemann Parby

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.