Kurv
0

Jakob Ingemann Parby

Jakob Ingemann Parby

Jeg er cand. mag i historie og europæisk etnologi fra Københavns Universitet og har siden 2004 været ansat som museumsinspektør på Københavns Museum. Her har jeg bl.a. haft en central rolle i kurateringen af de permanente udstillinger på det nye Københavns Museum, der åbnede i Stormgade 18 i februar 2020. Desuden har jeg udviklet forskellige former for mobil museumsformidling, byvandringer, omvisninger og en lang række særudstillinger.

Jeg forsker og publicerer artikler og bøger om byhistorie med særligt fokus på København, særligt perioden ca. 1750-1920 og har skrevet ph.d.-afhandling om Københavns migrations- og identitetshistorie 1770-1830. Andre interessefelter er forsyningshistorie, sanse- og følelseshistorie samt museologi. I 2022 udgav jeg bind 6 i København og Historien med titlen Den grænseløse by 1850-1920 på Gads Forlag.

Jeg har undervist på Folkeuniversitetet siden 2014. Det bedste ved undervisningen er de mange engagerede og historieinteresserede deltagere, der med nysgerrighed, videbegærlighed og gode spørgsmål skaber en god ramme om historieformidlingen. Jeg sætter også stor pris på sekretariatets professionalisme og åbenhed overfor at afprøve nye emner og formater.

Mine kursister er fra flere aldersgrupper, men er kendetegnet ved en interesse i at forstå baggrunden for det samfund, de lever i.

Hvis jeg selv skulle følge et kursus på Folkeuniversitetet, kunne det være et forløb om litteratur, som er en anden af mine store interesser. 

Foto: Suzanne Reitz

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.