Kurv
0

Jørn Wulff Helge

Jørn Wulff Helge er professor i idrætsfysiologi ved Afdeling for Systembiologisk forskning ved Københavns Universitet. Han er forskningsleder i forskningsgruppen Xlab.

Dem der sveder sammen forbliver sammen - i hvert fald i træningsøjemed. Sammenhold og fællesskaber kan være med til at fastholde os i sunde vaner, fx løbeklubber, holdspil og anden motion, hvor vi er sammen med andre om anstrengelserne.

Professor i idrætsfysiologi Jørn Wulff Helge interesserer sig for udviklingen af disse sunde vaner og forsker bl.a. i, hvordan fysisk aktivitet påvirker kroppen; fra de enkelte celledele, henover insulinoptag og metabolisme til, hvordan motion påvirker knogler, muskler og kroppen som helhed. 

Jørn håber, at hans forskning i, hvad der forårsager insulinresistens, dårligere sukkeroptag - og dermed stor risiko for fedme - kan åbne op for bedre og mere individualiseret kost- og motionsrådgivning. Hvis man kan afgøre årssagen på gen- og celleniveau, vil man også kunne personalisere motions- og kostråd til at passe præcist til den enkelte frem for de mere generiske vejledninger, vi har i dag.

Indtil da, anbefaler han både konditions- og styrketræning hele livet, og påpeger, at også nydelse og det sanselige ved lækker mad og livsglæde er vigtige faktorer, hvis man vil have en sund alderdom.

Jørn Wulff Helge

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.