Kurv
0

Malene Lytken

Baggrund
Jeg er uddannet designer fra kunstakademiet ENSBA i Lyon, cand.mag. i kunst- og designhistorie fra Københavns Universitet og ph.d. fra Det Kongelige Akademi/Kunstakademiets Designskole. Mit forskningsfelt og store interesse er hjemmets indretning og design, og det har senest ført til bogen Danske Lamper – 1920 til nu samt en række foredrag i forlængelse heraf.

Til bogen foretog jeg en lang række interviews med alle vores eminente danske designere, for at få deres egen historier. Jeg elsker denne arbejdsmetode og glæder mig til at fortælle nogle af alle deres anekdoter videre.

Som både designer og -historiker ved jeg, hvordan det er at stå med et produkt i hænderne som skaberen, men også hvordan man formidler dets historie og kvaliteter i en samfundsmæssig kontekst.


Hvor længe har du undervist på Folkeuniversitetet?
Jeg har tidligere holdt foredrag om danske lamper, men det hold, som jeg starter op i efteråret 2021, bliver min første kursusrække, og jeg glæder mig enormt meget.

 

Hvad er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet?
Ind til nu har jeg kun mødt de søde og dygtige medarbejdere på Folkeuniversitetet. Nu ser jeg frem til også at møde et videbegærligt hold kursister.

 

Hvem er dine kursister typisk?
Mine foredrag er for alle, for jeg fortæller om et område, som vi alle kan relatere os til.

Jeg har gennem flere år undervist de kommende designere på Kunstakademiet i designhistorie og -boligkultur. Mit overordnede mål har været at formidle fortiden i nutiden, så de også kan opleve hvor fantastisk det er at kende historierne bag det, der var, i relation til det vi har nu og det vi ønsker at give videre til de næste generationer.

 

Hvis du selv skulle gå til noget på Folkeuniversitetet, hvad skulle det så være?
Jeg har en stor interesse i al kultur- og kunsthistorie, så der er sandelig mange spændende hold, som jeg gerne ville melde mig til.

Malene Lytken

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.