Kurv
0

Michael Langkjær

Michael Langkjær

Baggrund:

Jeg er cand.mag. i historie (med speciale i det gamle Ægypten) og teatervidenskab og har en ph.d. i historie (med fokus på 1700-tallets danske ånds-, lærdoms- og videnskabshistorie). På Saxo Instituttet, Københavns Universitet er jeg ekstern lektor i verdens- og globalhistorie, historiografi, kildekritisk metode og historisk formidling, idet jeg samtidig har undervist og publiceret på dansk og engelsk om det faraoniske Ægyptens, Danmarks, USA’s og Storbritanniens historie og amerikansk og britisk pop- og ungdomskultur og mode.

Hvor længe har du undervist på Folkeuniversitetet?

Siden sidst i 1980’erne har jeg afholdt kurser og foredrag i en mindst ligeså bred vifte af historiske emner på Folkeuniversitet, inklusive New Yorks og Københavns historie.

Hvad er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet?

Det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet er, når man mærker kursisternes forventninger til og tydelige optagethed af ens emnestof og præsentation. Erfaringen fra mine kurser på Folkeuniversitetet har således haft stor betydning for mine lektioner i historisk formidling på Saxo Instituttet.

Hvem er dine kursister typisk?

Mine kursister på Folkeuniversitetet er enige om en stor interesse for historie.

Hvis du selv skulle gå til noget på Folkeuniversitetet, hvad skulle det så være?

Da min tilgang til historie også favner over ide-, kunst og litteraturhistorie, ville jeg nok selv vælge at følge kurser i disse emner på Folkeuniversitetet.


Citater fra evalueringer:

- "Langkjær er som altid velforberedt med en gennemarbejdet og forståelig fremlæggelse. Flot billedunderstøttelse af foredragene."

- "Meget højt fagligt niveau og gode formidlingsevner."

- "Fagligt tilpas højt niveau, der pirrede nysgerrigheden for mere viden. Virkede velforberedt og afslappet."

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.