Kurv
0

Ulrich Busk Hoff

Ulrich Busk Hoff

Baggrund
Jeg er kandidat i fysik fra KU og efterfølgende Ph.d. i fysik fra DTU med fokus på studier af vekselvirkningen mellem mikromekaniske systemer og kvantestøjsreduceret (squeezed) lys samt generering af squeezed lys i integrerede optiske strukturer.
Jeg er ansvarlig for forskningen i kvante-optomekanik ved Grundforskningscentret bigQ ved DTU Fysik, daglig leder af netværkscentret QuantumDTU, og som seniorrådgiver i kvanteteknologi er myndingheds- og virksomhedskontakter samt etablering af et nationalt økosystem for kvanteteknologi blandt mine primære arbejdsopgaver.
Jeg er desuden en aktiv formidler af naturvidenskab og medforfatter til børnebogsserien om Finn Foton samt to grafiske romaner med handlingsmæssigt afsæt i kvantefysikk

Hvad er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet?
At undervise ved Folkeuniversitetet giver mig mulighed for at dele min begejstring for naturvidenskaben og specielt kvantefysikken med et bredere publikum, og bidrage til en øget bevidsthed om en række af kommende kvanteteknologier – både blandt børn og voksne.

Hvem er dine kursister typisk?
Jeg har haft fornøjelsen af mange enten aktive eller pensionerede ingeniører, men har til min store glæde også haft held med at vække interesse hos en kombination af bedsteforældre og børnebørn enkelte gange.

Hvis du selv skulle gå til noget på Folkeuniversitetet, hvad skulle det så være?
Der er mange hold, jeg gerne ville følge – alt fra filosofi, til klassisk musik og astronomi.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.