Kurv
0

Martin Pasgaard-Westerman

Baggrund:

Mag.art., ph.d. filosofi

Jeg er uddannet Magister Artium i filosofi fra Syddansk Universitet og Albert-Ludwigs-Universität i Freiburg. Dertil har jeg en ph.d. fra Technische Universität i Berlin. Udover mit arbejde som underviser er jeg selvstændig og arbejder også som oversætter fra tysk til dansk.

Mine faglige kerneområder er filosofihistorie og moderne kontinental filosofi fra Kant og frem til i dag. Særligt har jeg beskæftiget mig med filosoffer som Kant, Schopenhauer, Nietzsche og Heidegger. Men jeg underviser også i antik filosofi og filosofien i det 20. århundrede generelt. For tiden beskæftiger jeg mig særligt med filosofisk æstetik og Schopenhauer, som jeg også oversætter.

Hvor længe har du undervist på Folkeuniversitetet?

Jeg har undervist siden foråret 2009. Jeg underviser både faste grundmoduler og har dertil mange kurser og forelæsningsrækker.

Hvad er det bedste ved at undervise på Folkeuniversitetet?

Det bedste ved at undervise på Folkeuniversitet er, at det i dag er et at de få steder, hvor fokus alene er den faglige fordybelse. Folkeuniversitetet er et frirum uden læreplaner og skemaer, der tilbyder høj faglig kvalitet, og hvor man sammen med engagerede kursister kan dykke ned i stoffet alene ud fra nysgerrighed og interesse. Dertil er det en berigelse at møde så mange forskellige kursister af forskellig alder og med forskellig erfaring og faglig baggrund. Det giver en ekstra dimension til undervisningen. 

Hvem er dine kursister typisk? 

Mine kursister er en bred sammensætning både aldersmæssigt og mht. faglig baggrund. Fælles er, at de alle sammen synes filosofi og idehistorie er berigende. Både lægen, advokaten, læreren, ingeniøren eller den universitetsstuderende kan finde et anknytningspunkt til lige præcis deres faglige interesse. 

Hvis du selv skulle gå til noget på Folkeuniversitetet, hvad skulle det så være?

Mit fag, filosofien, har den ejendommelighed at være naturligt forbundet med alle andre fagretninger. Om det så er naturvidenskab, kunsthistorie, musikvidenskab, psykologi, teologi, historie eller litteratur, så findes der anknytninger til filosofien. Af samme grund finder jeg de fleste fag og kurser interessante, og jeg ville ønske jeg havde tid til at følge nogle af de mange spændende kurser. De seneste år har jeg selv været medunderviser på tværfaglige kurser, hvilket har været meget berigende. Rent fagligt har jeg lige nu særlig interesse for kunst, litteratur, teologi og historie, og jeg håber at få tid til at besøge et af mine kollegaers kurser.


Citater fra kursister, evaluering:

- "Underviseren er åben, imødekommende og sikker i sin fremtoning, med sikker og overbevisende stemmeføring selv i vanskelige udredninger"

- "Meget højt fagligt niveau og gør vanskelige problemstillinger næværende, aktuelle og levende"

- "Hans ro og overblik er en force" 

- "Underviseren har et meget højt niveau - og kan samtidig formidle til sit publikum"

- "Jeg synes Martin er rigtig god til at formidle vanskeligt stof forståeligt og interessant, og så er det en fornøjelse med en forelæser, der ubesværet kan sætte Nietzsches teorier ind i en større filosofihistorisk sammenhæng. Vi fik god hjælp til videre læsning og meget at tænke over"

 

Martin Pasgaard-Westerman

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.