Kurv
0
Film, musik og teater

Revolutionens sangstemmer: Fra Marseillaisen til Røde Mor

Ved lektor, ph.d. Bertel Nygaard, AU

”Op i lygtepælen med aristokraterne”, sang franske revolutionære i 1790’erne. ”Kammerater – byg barrikaden! Er I til kampen klar”, gjaldede danske ungkommunister 140 år senere. Den franske revolution i 1789 satte ikke blot den sociale revolution på de moderne samfunds dagsorden. Den bragte også nye røster frem, som lagde kimen til en ny revolutionær sangskat. Stemmerne var hæse og kom fra de hidtil underkuede grupper: fra det jævne folk, fra arbejderne og efterhånden også fra kvinderne, ungdommen, ikke-vestlige folkeslag, seksuelle minoriteter og mange andre.

I den revolutionære sangskat kan vi høre den moderne verdens forandringer, uretfærdigheder, håb og skuffelser. Revolutionshistoriker Bertel Nygaard fra Aarhus Universitet finder guitaren og sangene frem, for at tegne konturerne af, hvad revolutioner er, hvordan de har forandret sig og hvad de kan blive til. Her bliver både plads til revolutionære evergreens med syng-med-kvaliteter og rebelske rariteter fra de gamle sangbøgers støvede dyb.

Revolutionens sangstemmer: Fra Marseillaisen til Røde Mor
Bertel Nygaard. Foto: Lars Kruse

Holdinfo

Hold: 1608

Startdato: lørdag d. 5. oktober 2024

Slutdato: lørdag d. 5. oktober 2024

Tidspunkt: Kl. 12:15 - 16:00

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 5. oktober 2024 Kl. 12:15 - 16:00

Sted: Københavns Folkeuniversitet, Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. Lokale: Auditoriet (2. sal)

Pris: Kr. 280,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.