Kurv
0
Film, musik og teater

Søndagsfilm: Inception

Ved cand.phil. Annette Wernblad

På denne søndag vil vi analysere Christopher Nolans film Inception fra 2010 og se på dens filosofiske behandling af virkelighedsopfattelser, bevidsthed, etik og individets handlekraft. Filmen udfordrer os til at reflektere over grænserne for vores forståelse og betydningen af vores egne valg.

Vi vil gennemgå dens forbindelser til klassiske filosofier som f.eks. Platons huleteori, Descartes skepticisme, Kants perceptionsteori samt Sartres og Camus’ eksistentialisme.

Vi vil fokusere på filmens mange virkelighedsniveauer, de mørke kampe med fortiden, som hovedpersonen Dominic Cobb, spillet af Leonardo DiCaprio, gennemgår, de moralske valg han træffer i sin rejse hen imod et håb om forløsning, samt betydningen af den gådefulde snurretop, som er hans eneste ledetråd i spørgsmålet om, hvorvidt han befinder sig i drømmen eller i virkeligheden.

Søndagsfilm: Inception

Holdinfo

Hold: 1603

Startdato: søndag d. 17. marts 2024

Slutdato: søndag d. 17. marts 2024

Tidspunkt: Kl. 12:15 - 16:00

Varighed: 1 søndag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
søndag d. 17. marts 2024 Kl. 12:15 - 16:00

Sted: Folkeuniversitetet, Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K. Gammel Strand St. (Metro). Lokale: Auditoriet

Pris: Kr. 280,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6
Annette Wernblad

Læs mere om
Annette Wernblad

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.