Kurv
0
Filosofi og idéhistorie

Sandhed og løgn i politik

Ved BA Claus Christoffersen

De seneste års politiske udvikling har sat forholdet mellem politik og sandhed på dagsordenen: Populisterne hævder eksempelvis ofte at alle politikere lyver – og modsat anklages populisterne af andre for at have et meget løst forhold til sandheden.

Dette kan meget nemt føre til et krav om, at politikken må holde sig til sandheden. Spørgsmålet er imidlertid, om sagen er så enkel igen, for politik bygger jo på meninger, og kan meninger være sande?

Det spørgsmål har filosoffen Hannah Arendt skrevet et lille essay om, hvori hun argumenterer for, at spørgsmålet om sandhed og løgn i politik er noget mere komplekst, end man skulle tro. Men dermed også så meget desto mere interessant.

Prisen inkluderer frokost i museumscaféen samt kaffe i pauserne.

Sandhed og løgn i politik
Øregaard Museum

Holdinfo

Hold: 1218

Startdato: tirsdag d. 14. maj 2024

Slutdato: tirsdag d. 14. maj 2024

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 14:45

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 14. maj 2024 Kl. 10:15 - 14:45

Sted: Øregaard Museum, Ørehøj Alle 2, 2900 Hellerup

Venteliste

VI ARBEJDER PÅ AT SKAFFE FLERE PLADSER

Få besked, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes.
Du er nu på venteliste og modtager en besked fra os, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes. Det er først til mølle, så vent ikke for længe med at tilmelde dig.
Claus Christoffersen

Læs mere om
Claus Christoffersen

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.