Kurv
0
Historie

Bronzealderen: Billeder, forbindelser og forandring

Ved seniorforsker, dr. phil. Flemming Kaul, Nationalmuseet

Bronzealderen var en på flere måder rig periode præget af kulturudveksling og handel med fjerne egne, dygtigt håndværk og teknisk kunnen samt ikke mindst en fascinerende billedverden, der vidner om et kompliceret religiøst tankesæt.

1. Takket være den rige billedverden, som bronzealderens mennesker har efterladt (1700-500 f.Kr.), har vi et enestående kendskab til bronzealderens religion. Solvognen fortæller om Solhesten, der trak solen over himlens bue om dagen og gennem underverdenens mørke om natten. Vi møder andre solhjælpere, såsom Morgenfisken, der ved morgengry trækker solen op, og Slangen, som hjælper solen ved solnedgang. Vi møder Solskibet, hvis besætning af de dødes sjæle sørger for, at solen ikke standses gennem den farefulde færd gennem underverdenen.  

2. Bronzealderen var en tid af forandring og en ny globaliseret verden var omkring 1500 f.v.t. under hastig udvikling. Forbindelser fra Danmark til Middelhavets verden blev åbnet. Vi følger perler af egyptisk glas på den lange vej fra Amarna til Ølby og ravvejene fra Jyllands og Østersøens kyster til Italien og Grækenland, og endda videre til Mesopotamien (Iraq).

 

Der er ingen forplejning på dette hold og ikke mulighed for at købe noget på Søndre Campus.

Bronzealderen: Billeder, forbindelser og forandring

Holdinfo

Hold: 1017

Startdato: lørdag d. 24. februar 2024

Slutdato: lørdag d. 24. februar 2024

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 14:00

Varighed: 1 lørdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 24. februar 2024 Kl. 10:15 - 14:00

Sted: Søndre Campus - Islands Brygge St. (Metro) Emil Holms Kanal 2-8, 2300 Kbh. S Lokale: 24.4.01 (bygning 24, 4.sal)

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.