Kurv
0
Historie

Byen, kollegierne og studenterne - 400 års studenterliv i København

Ved professor em., dr.jur. et phil. Ditlev Tamm, KU

København har siden senmiddelalderen været en universitetsby, og studenter ved universitetet har igennem århundrederne været en vigtig del af byens liv.

Studenterne har især sat deres fysiske præg på Indre By. Her finder man Regensen, som har ligget ved Rundetårn i 400 år, og tre andre gamle traditionsrige studenterkollegier.

Foredraget beretter om studenter, kollegier, universitet og samspillet med politik og historie i hovedstaden. Forestillingen om den lidt verdensfjerne student, der lever i ’åndernes rige’ stammer i høj grad fra romantikken i begyndelsen af 1800-årene, men historien om studenterlivet i byen rummer mange andre aspekter. Foredraget belyser således en historie om en studerende elite, der slet ikke er så elitær endda, men tværtimod altid har været netop en central del af byens sjæl - og er vedblevet at være det helt frem til i dag.

Foredraget er baseret på bogen af samme navn (Gads Forlag, 2023).

Byen, kollegierne og studenterne - 400 års studenterliv i København

Holdinfo

Hold: 1014

Startdato: onsdag d. 21. februar 2024

Slutdato: onsdag d. 21. februar 2024

Tidspunkt: Kl. 12:15 - 14:00

Varighed: 1 onsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 21. februar 2024 Kl. 12:15 - 14:00

Sted: Vartov, Farvergade 27, 1463 København K Lokale: Store sal

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.