Kurv
0
Historie

Dansk madkultur gennem 150 år

Ved seniorforsker, ph.d. Caroline Nyvang, Det Kgl. Bibliotek

At spise er et menneskeligt grundvilkår, og maden er på alles læber i disse år. Vi læser, skriver, blogger og stemmer om de måltider, vi sætter mest pris på, og dansk madkultur er et tilbagevende emne i den politiske debat. Selvom maden på denne vis er svær at undslå sig, tænker de færreste over, at vores ideer om, hvad god mad er, har lange historiske rødder. Økonomiske opsving og teknologiske landvindinger har givet nye kulinariske muligheder, men også perioder med krig og krise har sat blivende aftryk på vores forhold til mad. 

Over fire forelæsninger kastes lys over de samfundsmæssige forandringer, der de seneste 150 år har drevet den madkulturelle udvikling i Danmark:  

1. Maden moderniseres (1870-1910)

2. Måltidet i krig og krise (1910-1945)

3. Mad på minuttet (1945-1964)

4. Den gastronomiske vending (1964-2020)

Dansk madkultur gennem 150 år

Holdinfo

Hold: 1035

Startdato: mandag d. 29. april 2024

Slutdato: mandag d. 27. maj 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 4 mandage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 29. april 2024 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
mandag d. 6. maj 2024 Kl. 18:15 - 20:00
3. undervisningsgang
mandag d. 13. maj 2024 Kl. 18:15 - 20:00
4. undervisningsgang
mandag d. 27. maj 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Folkeuniversitetet, Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K. Gammel Strand St. (Metro). Lokale: Auditoriet

Pris: Kr. 560,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.