Kurv
0
Historie

Huset Windsor

Ved cand.mag. Steffen Løvkjær

Det engelske kongehus står for mange som den store og nærmest endegyldige reference for, hvad kongelig historie og identitet er. Familien Mountbatten-Windsor har siddet på tronen i England gennem generationer og personificeret det britiske imperium i både storheds- og krisetider.  Det engelske kongehus står for kontinuitet og forbinder briterne - og alle os andre - med Storbritanniens magtfulde fortid, men skal samtidig fremstå som en institution med relevans og vigtighed for den britiske befolkning i dag.

Over to forelæsninger stikker vi spaden dybt i den kongelige britiske muld og fortæller om faktiske forhold, historie, kongelige slotte, indretninger, traditioner og the Royal Collection. Men vi skal også tæt på nogle af de kolossale skandaler, som familiens medlemmer har været centrum i, herunder abdikationen i 1936.

Vi skal desuden se på medlemmerne af den kongelige familie og den fornyelse, som det engelske kongehus gennemlever i disse år med kong Charles.

Huset Windsor

Holdinfo

Hold: 1033

Startdato: tirsdag d. 20. februar 2024

Slutdato: tirsdag d. 27. februar 2024

Tidspunkt: Kl. 10:00 - 11:45

Varighed: 2 tirsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 20. februar 2024 Kl. 10:00 - 11:45
2. undervisningsgang
tirsdag d. 27. februar 2024 Kl. 10:00 - 11:45

Sted: Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8, 1460 København K Lokale: Sal 5

Steffen Løvkjær

Læs mere om
Steffen Løvkjær

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.