Kurv
0
Historie

Sommeren '45 - Fra overmod til mismod

Ved dr.phil. Per Stig Møller

Med baggrund i sin bog Sommeren `45. Fra overmod til mismod (Kristeligt Dagblads Forlag, 2019) beretter Per Stig Møller om udviklingen i befrielsessommeren og frem til november. Sommeren begyndte med jubel og begejstring for modstandsbevægelsen, men endte med almen kritik af den og medfølgende tab af indflydelse.

Frihedskæmperne kom op fra undergrunden i maj og var fulde af mod, sågar overmod, men det endte med mismod hos mange i oktober 45, da de gamle politikere vendte tilbage. Nu kommer der film om denne tid, der sætter modstandsbevægelsen i negativt lys, og selv om kritikken er relevant, er den ikke helt retfærdig, argumenterer Per Stig Møller i dette foredrag.

Sommeren '45 - Fra overmod til mismod
Parade for frihedskæmperne på Odense Stadion, 21. maj. 1945. I midten ses forsvarsminister Ole Bjørn Kraft og minister Frode Jakobsen

Holdinfo

Hold: 1026

Startdato: mandag d. 11. marts 2024

Slutdato: mandag d. 11. marts 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 11. marts 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København K Lokale: Bernina-salen, 1. sal

Venteliste

VI ARBEJDER PÅ AT SKAFFE FLERE PLADSER

Få besked, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes.
Du er nu på venteliste og modtager en besked fra os, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes. Det er først til mølle, så vent ikke for længe med at tilmelde dig.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.