Kurv
0
Kulturhistorie

Afrodite & Eros: Kærlighed i antikken

Ved cand.mag. Sebastian Maskell Andersen og cand.mag. Liv Carøe

Kærligheden blev i antikken legemliggjort hos grækernes i gudinden Afrodite og hos romerne i deres fortolkning af samme figur, Venus.

Hendes bemærkelsesværdige udseende kender vi måske bedst fra Botticellis ikoniske maleri Venus' fødsel, der er en spejling af antikke statuer. I den bildende kunst smiler kærlighedens gudinde til os, men i litteraturen møder vi en ærekær hævngerrig mor, der kæmper en hård kamp med at styre sin uvorne og drilske søn Eros (også kendt som Amor og Cupido).

Den græske digter Moschos fortæller os således om den bortløbne Eros, men konflikten mellem de to træder endnu tydeligere frem hos den romerske forfatter Apulejus. I hans fortælling om Amor og Psyche, tvinger Afrodite Amors udvalgte til at udstå flere prøvelser, før hun kan få sin udkårne. I Platons Symposion får Afrodite og Eros en filosofisk udlægning, der gør, at vi må spørge: Hvem var Afrodite? Var Eros hendes søn? Og hvad fortæller de to og deres indbyrdes forhold os om kærlighed?

På denne temadag vil vi, ved hjælp af kunst og litteratur, tegne et billede af denne komplekse gudinde og hendes søn og reflektere over de antikke grækere og romeres forhold til kærligheden.

Afrodite & Eros: Kærlighed i antikken

Holdinfo

Hold: 1049

Startdato: søndag d. 11. februar 2024

Slutdato: søndag d. 11. februar 2024

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 16:00

Varighed: 1 søndag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
søndag d. 11. februar 2024 Kl. 10:15 - 16:00

Sted: Folkeuniversitetet, Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K. Gammel Strand St. (Metro). Lokale: Auditoriet

Sebastian M. Andersen

Læs mere om
Liv Carøe

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.