Kurv
0
Kulturhistorie

KVINFOs historie - Oplysning, debat og kampen for ligestilling

Ved fhv. direktør for KVINFO, mag.art. Elisabeth Møller Jensen

Gennem årtier har KVINFO spillet en betydningsfuld rolle i det danske samfund med at forske i og formidle viden om køn og ligestilling. Modsat manges opfattelse, er KVINFO et biblioteksprojekt fra 1960’erne og ikke et rødstrømpeprojekt fra 1970’erne.

Grundlaget blev lagt tilbage i 1964, da forfatteren Nynne Koch fik lov til at bruge en time om dagen på at opbygge et arkiv over kvinderelevant litteratur på Det Kongelige Bibliotek. Organisationen begyndte altså som noget så usædvanligt som et dansk one-woman-projekt.

KVINFO, der blev anerkendt som selvejende institution i 1987, fik gennem mange år både national og international anerkendelse og udviklede store projekter såsom Ekspertdatabasen, Mentornetværket og Mellemøstprojektet. Over lange stræk er KVINFO altså historien om et succesfuldt folkeoplysningsprojekt. Men også et projekt, der undervejs blev mødt af en stiv politisk kuling - ikke mindst, da daværende kulturminister Mette Boch under store protester lukkede KVINFOs bibliotek i 2017. 

Entréprisen omfatter et eksemplar af Elisabeth Møller Jensens bog At se med egne øjne – Mit KVINFO (Forlaget Gladiator, 2019)

KVINFOs historie - Oplysning, debat og kampen for ligestilling

Holdinfo

Hold: 1031

Startdato: tirsdag d. 22. oktober 2024

Slutdato: tirsdag d. 22. oktober 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 22. oktober 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København K Lokale: Bernina-salen, 1. sal

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.