Kurv
0
Kunst, arkitektur og design

Bernina-forelæsning: L.A. Ring

Ved kritiker og forfatter, dr.phil. Henrik Wivel

Bemærk: Ekstra forelæsning her

Maleren L. A. Ring var ofte gæst på Café Bernina i de formative år i 1880erne, hvor han boede og arbejdede i København. Han blev på den ene side kaldt for "hæslighedens apostel" på grund af sin sociale motivverden, og på den anden side kaldt "den smukke maler" på grund af sit udseende. Foredraget viser eksempler på L. A. Rings kunst og inddrager andre fra Bernina-kredsen, han relaterede sig til. Disse omfatter Georg Brandes, Johannes Jørgensen og den norske maler Christian Krogh, altså foregangsmændene bag Det moderne gennembrud og symbolismen i nordisk kultur.

Fra åbningen i 1881 og tre årtier frem, dannede Café Bernina på Vimmelskaftet 47 ramme om et af de mest betydningsfulde og kreative miljøer i dansk kulturhistorie. Med Georg Brandes som åndeligt midtpunkt mødtes forfattere, kunstnere og intellektuelle fra hele Skandinavien for at diskutere kunst, moral og politik over et glas Certosa-likør.

Gennem en række forelæsninger i Berninas historiske lokaler, belyser vi nogle af de centrale kulturpersonligheder, som satte deres præg på den gryende modernitet. Forelæsningerne er blevet til i et samarbejde med Kristeligt Dagblad.

Bernina-forelæsning: L.A. Ring
H.A. Brendekilde: Portræt af maleren L. A. Ring

Holdinfo

Hold: 1865

Startdato: torsdag d. 7. marts 2024

Slutdato: torsdag d. 7. marts 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 torsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 7. marts 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København K Lokale: Bernina-salen, 1. sal

Venteliste

VI ARBEJDER PÅ AT SKAFFE FLERE PLADSER

Få besked, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes.
Du er nu på venteliste og modtager en besked fra os, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes. Det er først til mølle, så vent ikke for længe med at tilmelde dig.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.