Kurv
0
Kunst, arkitektur og design

Bernina-forelæsning: Thorvald Bindesbøll (C)

Ved dr.phil. Mirjam Gelfer-Jørgensen

Thorvald Bindesbøll kan kaldes Danmarks første egentlige designer. Med sin uddannelse som arkitekt kom hans værk til at omfatte alle formgivningens områder – fra møbler og sølvtøj til plakater og bogbind. Mest kendt blev han for sin keramik, hvor hans abstrakte motiver udvikledes årtier før nonfigurativ kunst blev et begreb. Hans betydning for dansk design lå også i hans samarbejde med håndværkerne, hvor hans krav om kvalitet satte en ny standard.

Fra åbningen i 1881 og tre årtier frem, dannede Café Bernina på Vimmelskaftet 47 ramme om et af de mest betydningsfulde og kreative miljøer i dansk kulturhistorie. Med Georg Brandes som åndeligt midtpunkt mødtes forfattere, kunstnere og intellektuelle fra hele Skandinavien for at diskutere kunst, moral og politik over et glas Certosa-likør.

Gennem en række forelæsninger i Berninas historiske lokaler, belyser vi nogle af de centrale kulturpersonligheder, som satte deres præg på den gryende modernitet. Forelæsningerne er blevet til i et samarbejde med Kristeligt Dagblad.

Bernina-forelæsning: Thorvald Bindesbøll (C)
Joakim Skovgaard: Skitse af Bindesbølls Dragespringvand (1889)

Holdinfo

Hold: 1871

Startdato: mandag d. 15. april 2024

Slutdato: mandag d. 15. april 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 mandag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
mandag d. 15. april 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København K Lokale: Bernina-salen, 1. sal

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.