Kurv
0
Kunst, arkitektur og design

Monstrøst forfald, lillepigemonstre og horror under overfladen: Kvium, Lemmerz, Nord og Rubinke

Ved ph.d. Kamma Overgaard Hansen

Denne søndag skal handle om monsteret og det monstrøse i dansk samtidskunst – fra det overtydelige til det underspillede, fra det erkendte til det freudiansk fortrængte.

Michael Kvium og Christian Lemmerz har gennem fire årtier skildret menneskets forfald og skyggesider i henholdsvis maleri og skulptur – men i fællesskab også gennem film, performances og tegneserier. Vi skal se på de forskellige måder, de to kunstnere har fremmanet monstrene for deres publikum på: som kropsligt forfaldne væsner, karikerede autoriteter og ikke mindst som mennesker, der handler umenneskeligt og ondt.

Hos Julie Nord og Maria Rubinke er monstrene ofte noget, der gemmer sig inde bag det nuttede. Julie Nord tegner storøjede lillepigefigurer i tvivlsomt selskab, mens Maria Rubinkes fint forarbejdede porcelænsfigurer altid har en ildevarslende bagside. Intet er så godt og ufarligt, som det ser ud ved første øjekast.

I løbet af dagen præsenteres et rigt værkudvalg af de fire kunstnere samt deres inspirationskilder i tidligere tiders kunst-, litteratur-og filmhistorie. Endelig skal vi se på, hvordan billedkunsten gør det muligt at reaktualisere og diskutere monsteret i en tid, hvor eventyr og overtro for længst har veget pladsen for et mere rationelt verdensbillede.

Monstrøst forfald, lillepigemonstre og horror under overfladen: Kvium, Lemmerz, Nord og Rubinke
Michael Kvium: Pale Clown, olie på lærred, 150x100 cm. (2017) Foto: Galleri Franz Pedersen

Holdinfo

Hold: 1836

Startdato: søndag d. 10. marts 2024

Slutdato: søndag d. 10. marts 2024

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 14:00

Varighed: 1 søndag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
søndag d. 10. marts 2024 Kl. 10:15 - 14:00

Sted: CBS - Frederiksberg St. (Metro), Solbjerg Plads 3, 2000 Frederiksberg Lokale: S10, stuen

Pris: Kr. 280,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.