Kurv
0
Kunst, arkitektur og design

Nybrud i kunsten. Fem pionerer i dansk kunst

Ved cand.mag. Josephine Nielsen-Bergqvist

I løbet af en weekend bliver du introduceret til nybrud i dansk kunst gennem udvalgte eksempler på kunstnere, der alle har haft en stor indflydelse på udviklingen i 1800-tallet og starten af 1900-tallet. Med nyskabende og mindeværdige metoder og projekter har de alle været med til at forme den kunst, vi kender i dag. Nogle af dem er blevet folkeeje – andre venter blot på at blive det, for deres arbejde har sat sig store spor i kunsthistorien.

Undervejs kommer vi bl.a. ind på guldalderens godfather, C.W. Eckersberg, hvis skole og undervisning kom til at tegne vores opfattelse af dansk kunst i starten af det 19. århundrede. Vi kommer forbi P.S. Krøyer, der godt nok er kendt som Skagensmaler, men som ligeledes havde en stor international karriere og konsulentvirksomhed – for ikke at tale om hans virke som underviser. Vi flytter fokus til Kristian Zahrtmann og Kunstnernes Frie Studieskoler, der skulle blive afgørende for de tidlige modernister. Man kan lidt kækt sige, at det var med Studieskolerne, at dansk maleri blev moderne.

 

Vi tager fat på fortællingen om Thorvaldsens arvtager, Anne Marie Carl-Nielsen, der var en sand verdensstjerne i sin samtid, men som efter sin død i 1945 blev skrevet ud af kunsthistorien. Vi slutter af med teori-sværvægteren Georg Jacobsen, som ganske vist ikke er kendt af mange, men som arbejdede sammen med en række internationale kunstnere, og som var med til at præge den nordiske modernisme gennem sine tanker om komposition og sit hverv som professor ved Kunstakademiet i Oslo. 

 

Program:

Lørdag: C.W. Eckersberg, dansk malerkunsts helt store kanon
Kristian Zahrtmann og Kunstnernes Frie Studieskoler. Hvordan dansk maleri blev moderne

Søndag: Anne Marie Carl-Nielsen – verdenskendt billedhugger, businesskvinde og Thorvaldsens arvtager
Billedbyggeren Georg Jacobsen, 1920'ernes kunstnermiljø i Paris og indflydelsen på nordisk modernisme

Nybrud i kunsten. Fem pionerer i dansk kunst
Anne-Marie Carl-Nielsen, Havfrue

Holdinfo

Hold: 1838

Startdato: lørdag d. 7. december 2024

Slutdato: søndag d. 8. december 2024

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 14:00

Varighed: lør-søn

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
lørdag d. 7. december 2024 Kl. 10:15 - 14:00
2. undervisningsgang
søndag d. 8. december 2024 Kl. 10:15 - 14:00

Sted: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København K Lokale: Bernina-salen, 1. sal

Pris: Kr. 560,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.