Kurv
0
Litteratur og sprog

Bernina-forelæsning: Henrik Pontoppidan (B)

Ved professor em., mag.art. Nils Gunder Hansen, SDU

Henrik Pontoppidan (1857-1943) havde sin gang på Café Bernina, som også figurerer under navnet "Gryden" i Lykke-Per, men han var af natur reserveret og forbeholden over for samvær og fælles attituder i et såkaldt miljø. Også i de litterære værker, store romaner som små noveller, synes hans egen holdning at unddrage sig.

Til gengæld evner han i sine tekster på sjælden vis at omfatte de komplekse aspekter ved den menneskelige tilværelse. Denne evne er blevet kaldt for Pontoppidans "tvesyn", og forelæsningen vil give forskellige eksempler på det.   

Fra åbningen i 1881 og tre årtier frem, dannede Café Bernina på Vimmelskaftet 47 ramme om et af de mest betydningsfulde og kreative miljøer i dansk kulturhistorie. Med Georg Brandes som åndeligt midtpunkt mødtes forfattere, kunstnere og intellektuelle fra hele Skandinavien for at diskutere kunst, moral og politik over et glas Certosa-likør.

Gennem en række forelæsninger i Berninas historiske lokaler, belyser vi nogle af de centrale kulturpersonligheder, som satte deres præg på den gryende modernitet. Forelæsningerne er blevet til i et samarbejde med Kristeligt Dagblad.

Bernina-forelæsning: Henrik Pontoppidan (B)
Johan Rohde: Henrik Pontoppidan

Holdinfo

Hold: 1731

Startdato: tirsdag d. 9. april 2024

Slutdato: tirsdag d. 9. april 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 9. april 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København K Lokale: Bernina-salen, 1. sal

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.