Kurv
0
Litteratur og sprog

Bernina-forelæsning: Herman Bang og det homoseksuelle København

Ved lektor em., mag.art. og ph.d. Dag Heede, SDU

Bemærk: Ekstra forelæsning her.

Byen var en livsbetingelse for de moderne homoseksuelle, og Herman Bang (1857-1912) var ingen undtagelse. Han elskede byens muligheder for at se og blive set. Byen dyrkes også i hans værk, hvor homoseksualiteten dog forblev kodet. Vi skal følge Bang ud i bylivet fra debutromanen Haabløse Slægter (1880) til Københavnerromanerne Stuk (1887) og Ludvigsbakke (1896). Vi skal i Tivoli, på cafe og restauranter og i cirkus – klassiske steder, hvor homoseksualitet kunne blomstre og skjules.

Fra åbningen i 1881 og tre årtier frem, dannede Café Bernina på Vimmelskaftet 47 ramme om et af de mest betydningsfulde og kreative miljøer i dansk kulturhistorie. Med Georg Brandes som åndeligt midtpunkt mødtes forfattere, kunstnere og intellektuelle fra hele Skandinavien for at diskutere kunst, moral og politik over et glas Certosa-likør.

Gennem en række forelæsninger i Berninas historiske lokaler, belyser vi nogle af de centrale kulturpersonligheder, som satte deres præg på den gryende modernitet. Forelæsningerne er blevet til i et samarbejde med Kristeligt Dagblad.

Bernina-forelæsning: Herman Bang og det homoseksuelle København

Holdinfo

Hold: 1728

Startdato: torsdag d. 14. marts 2024

Slutdato: torsdag d. 14. marts 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 torsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 14. marts 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København K Lokale: Bernina-salen, 1. sal

Venteliste

VI ARBEJDER PÅ AT SKAFFE FLERE PLADSER

Få besked, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes.
Du er nu på venteliste og modtager en besked fra os, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes. Det er først til mølle, så vent ikke for længe med at tilmelde dig.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.