Kurv
0
Litteratur og sprog

Bernina-forelæsning: Strindbergianismens Pest

Ved lektor, dr.phil. Per Stounbjerg, AU

I dansk højrepresse kunne man i 1880'erne finde opfordringer til at bekæmpe Strindbergianismens Pest og udvise forfatteren til den ”svinske komedie” Fröken Julie af Danmark, hvor stykket blev skrevet og uropført. Forelæsningen vil introducere Strindberg, diskutere hans forbindelser til det moderne gennembrud og dansk offentlighed og ud fra postyret omkring Fröken Julie se ham som brændpunkt for tidens kulturelle og politiske konflikter.

Fra åbningen i 1881 og tre årtier frem, dannede Café Bernina på Vimmelskaftet 47 ramme om et af de mest betydningsfulde og kreative miljøer i dansk kulturhistorie. Med Georg Brandes som åndeligt midtpunkt mødtes forfattere, kunstnere og intellektuelle fra hele Skandinavien for at diskutere kunst, moral og politik over et glas Certosa-likør.

Gennem en række forelæsninger i Berninas historiske lokaler, belyser vi nogle af de centrale kulturpersonligheder, som satte deres præg på den gryende modernitet. Forelæsningerne er blevet til i et samarbejde med Kristeligt Dagblad.

Bernina-forelæsning: Strindbergianismens Pest
Fotografisk selvportræt af August Strindberg (1886)

Holdinfo

Hold: 1727

Startdato: torsdag d. 1. februar 2024

Slutdato: torsdag d. 1. februar 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 torsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 1. februar 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København K Lokale: Bernina-salen, 1. sal

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.