Kurv
0
Litteratur og sprog

Hvordan læser man samtidspoesi?

Ved lektor, ph.d. Elisabeth Friis, Lunds Universitet

Den nye danske poesi er intens og engageret i verden og tager de vigtigste spørgsmål i vores tid under behandling. Klimakrisen, debatter om køns-og kropsformer, erfaringer af racegjorthed, klasse og udsathed, vores samliv med miljøet og hinanden er noget af det brændende stof, som tidens digtere giver stemme og form. Digterne sanseliggør erfaringerne så vi der læser om dem bliver inviteret indenfor – både så vi kan genkende vores egne erfaringer og forstå noget om det vi ikke ved så meget om.

På afstand kan poesien virke som en genre for de få, de særligt interesserede. Udgangspunktet i denne forelæsningsrække er derimod at samtidspoesien er for alle. Vi vil læse teksterne sammen og finde ud af, hvad de kan give os. Vi fokuserer bl.a. på stemmeføring, billedsprog og hvordan den poetiske tekst i det hele taget kommunikerer med læseren og Elisabeth Friis vil undervejs bidrage med en række forslag til, hvad man kan kigge efter, når man læser poesi.

Navne som Yahya Hassan, Asta Olivia Nordenhof, Caspar Eric, Bjørn Rasmussen, Ursula Andkjær Olsen og Jessie Kleemann er nogle af de digtere denne forelæsningsrække vil introducere til, men adskillige andre kan dukke op.

Hvordan læser man samtidspoesi?

Holdinfo

Hold: 1711

Startdato: onsdag d. 6. november 2024

Slutdato: onsdag d. 20. november 2024

Tidspunkt: Kl. 16:15 - 18:00

Varighed: 3 onsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 6. november 2024 Kl. 16:15 - 18:00
2. undervisningsgang
onsdag d. 13. november 2024 Kl. 16:15 - 18:00
3. undervisningsgang
onsdag d. 20. november 2024 Kl. 16:15 - 18:00

Sted: Københavns Folkeuniversitet, Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. Lokale: Auditoriet (2. sal)

Pris: Kr. 420,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.