Kurv
0
Litteratur og sprog

Stråmænd, fnidder og fusk: Hvorfor svarer politikerne ikke?

Ved professor em., mag.art. Christian Kock, KU

Den politiske debat i Danmark er – heldigvis – intens. Debatten i Folketingssalen er grundlovssikret, men hvordan den skal foregå uden for Christiansborg findes der ikke regler for. Det vrimler med argumentatoriske stråmænd, fnidder i stedet for samtale og tal, der fuskes med og derfor er det altafgørende at vi, der lytter, selv kan vurdere, hvornår vi tror på det, der bliver sagt og hvad vi vil udlede deraf.

I denne forelæsning vil professor emeritus i retorik Christian Kock afdække, hvordan argumentatoriske uskikke er med til at afspore den aktuelle politiske debat.

Foruden at udpege dugfriske eksempler og udlede uskikkene vil Christian Kock komme med gode råd til at gennemskue den politiske debat retorisk og til selv at høre, præcis hvor samtalerne løber af sporet.

Siden udgivelsen af De svarer ikke (Gyldendal, 2011) har Christian Kock løbende fulgt udviklingen i, hvordan den politiske debat foregår – for er det overhovedet blevet bedre?

 

Stråmænd, fnidder og fusk: Hvorfor svarer politikerne ikke?

Holdinfo

Hold: 1725

Startdato: torsdag d. 21. marts 2024

Slutdato: torsdag d. 21. marts 2024

Tidspunkt: Kl. 16:15 - 18:00

Varighed: 1 torsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 21. marts 2024 Kl. 16:15 - 18:00

Sted: Københavns Professionshøjskole, Nyelandsvej 27, 2000 Frederiksberg Lokale: Auditorium BO12, stuen - Indg. v. kantinen

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.