Kurv
0
Natur og univers

Arktis og Rigsfællesskabet under forandring

Ved seniorforsker, ph.d. Jens Olaf Pepke Pedersen, DTU Space og cand.scient.pol. Kate Pepke Pedersen

Globale klimaændringer er ved at ændre Arktis. Det giver anledning til både bekymringer, men også forventninger om, at området og dets enorme ressourcer bliver mere tilgængelige. Vi ser på, hvordan klimaet ændrer sig og forventningerne til fremtiden.

Vi ser også på de storpolitiske konsekvenser: Hvad er der på spil, hvordan er de centrale aktørers rolle, hvad drejer kampen om Arktis sig om, og hvordan er mulighederne for konflikt eller samarbejde? Hvad er Rigsfællesskabets rolle heri, og hvordan ser fremtiden ud for Rigsfællesskabet? Hvilke ønsker er der, og hvad er alternativet? Hvilke konsekvenser vil de forskellige muligheder have for henholdsvis Danmark, Grønland, Færøerne og internationalt?

Kom med til to forelæsninger, der placerer sig midt i spændingsfeltet mellem naturvidenskab og den aktuelle storpolitik.

Jens Olaf Pepke Pedersen er seniorforsker på DTU Space og Arctic DTU. Kate Pepke Pedersen er cand.scient.pol. og tidligere lektor med speciale i international politik og Arktis.

 

1. Klimaændringer i Arktis (JOPP)

2. Konflikt eller samarbejde i Arktis og Rigsfællesskabets rolle? (KPP)

Arktis og Rigsfællesskabet under forandring

Holdinfo

Hold: 1514

Startdato: onsdag d. 6. marts 2024

Slutdato: onsdag d. 13. marts 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 2 onsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 6. marts 2024 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
onsdag d. 13. marts 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, 1353 Kbh. K Lokale: 7.0.18 (bygning 7, opgang A)

Venteliste

VI ARBEJDER PÅ AT SKAFFE FLERE PLADSER

Få besked, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes.
Du er nu på venteliste og modtager en besked fra os, hvis der bliver plads eller et ekstra hold oprettes. Det er først til mølle, så vent ikke for længe med at tilmelde dig.

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.