Kurv
0
Natur og univers

Bakteriofagen - en vild virus, der kan redde os alle

Ved seniorforsker, bioinformatiker Bent Petersen, KU

Dyk ned i den mikroskopiske verden af bakteriofager, og bliv opdateret på ny forskning om, hvordan de kan redde liv til denne tankevækkende forelæsning. Bakteriofagen, også kendt som ’fagen’, er en type virus, der inficerer bakterier. Dens navn, som oversat betyder ’bakteriedræber’, antyder dens dødbringende potentiale. Men på trods af sin dræbende natur for bakterier har fagen samtidig vist sig at være en potentielt livreddende faktor i kampen mod infektioner forårsaget af antibiotikaresistente bakterier hos mennesker. Dette skyldes dens unikke evne til at målrette sit angreb til en specifik bakteriestamme, hvilket er afgørende i en tid med stigende antibiotikaresistens.

Denne forelæsning vil udforske mikrobiologiens forunderlige verden og afdække fagens utrolige potentiale som vores livreddende allierede. Det er en historie om mikrobiologiens hemmelige helt, der kan ændre vores tilgang til sygdomsbehandling og åbne døren til en ny æra inden for medicin.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Bakteriofagen - en vild virus, der kan redde os alle
Bakteriofager. Foto: University of Leicester, Electron Microscopy Facility

Holdinfo

Hold: 1504

Startdato: torsdag d. 12. december 2024

Slutdato: torsdag d. 12. december 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 1 torsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 12. december 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS, Gammeltoftsgade 15, 1355 Kbh. K Lokale: 35.-1.44 (bygning 35, kælderen)

Pris: Kr. 200,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6
Bent Petersen

Læs mere om
Bent Petersen

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.