Kurv
0
Natur og univers

Danmarks kæmpesten

Ved geolog, Henrik Jønsson Granat, GEUS

Danmarks kæmpesten ligger spredt ud over landet som monumentale hilsner fra dengang, indlandsisen skabte landskabet. Således også på Sjælland.

Vi kalder en sten kæmpe, når den er mere end fire meter på længste led. Kæmpestenene har hver især en geologisk historie at fortælle, som tit begynder i maven på en bjergkæde og slutter, da de bliver vristet løs af indlandsisen, som herefter fragtede dem til Danmark. Efterladt i landskabet opstod myter og sagn, da stenene i kraft af deres størrelse har tiltrukket sig opmærksomhed og kaldt på en forklaring – en forklaring der ofte har hekse, trolde og jætter som hovedpersoner.

Denne forelæsning tager dig rundt til de fleste af de sjællandske kæmpesten, og du får den geologiske historie og kulturhistorien fortalt, der knytter sig til den. Du får også historien om, hvordan hjemmesiden www.kæmpesten.dk opstod, og hvordan arbejdet med at registrere og indsamle oplysningerne om alle landets kæmpesten er gået for sig de seneste snart 100 år.

Danmarks kæmpesten

Holdinfo

Hold: 1137

Startdato: tirsdag d. 22. november 2022

Slutdato: tirsdag d. 22. november 2022

Tidspunkt: Kl. 16:15 - 18:00

Varighed: 1 tirsdag

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
tirsdag d. 22. november 2022 Kl. 16:15 - 18:00

Sted: Studieskolen, Gothersgade 14, 1. sal, 1123 København K Lokale: 105 (1. sal)

Udsolgt

Få besked hvis der bliver plads

Indtast din e-mail, og du vil få besked, hvis der kommer afbud eller der åbnes op for flere pladser.

Du er nu tilmeldt, og vil få besked hvis der åbnes op for yderligere pladser

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.