Folkeuniversitetet holder lukket onsdag d. 7/6
Kurv
0
Natur og univers

Fuglenes diversitet, tilpasninger og evolution

Ved biolog, cand.scient. Bjarne Bo Jensen

Fuglene er den største landlevende hvirveldyrsgruppe med næsten 11.000 forskellige arter. De lever i meget forskellige miljøer og habitater, og enkelte arter er tilpasset det miljø eller habitat, de lever i.

1. Anatomiske og fysiologiske tilpasninger hos fugle.
Første forelæsning vil gennemgå eksempler på fuglenes anatomiske og fysiologiske tilpasningerne til eksempelvis flyvning, dykning og jagtformer.

2. Fuglenes selektion og evolution.
Anden forelæsning vil handle om de selektions- og evolutionsmæssige mekanismer, der har skabt den store diversitet, som fuglene udviser i dag. En kort historisk gennemgang af udviklingen indenfor fylogeni og taxonomi vil blive fulgt op med en gennemgang af den revolution, som nye teknologier inden for molekylærbiologien (DNA) har medført.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Fuglenes diversitet, tilpasninger og evolution

Holdinfo

Hold: 1501

Startdato: onsdag d. 8. november 2023

Slutdato: onsdag d. 15. november 2023

Tidspunkt: Kl. 14:15 - 16:00

Varighed: 2 onsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 8. november 2023 Kl. 14:15 - 16:00
2. undervisningsgang
onsdag d. 15. november 2023 Kl. 14:15 - 16:00

Sted: Folkeuniversitetet, Gammel Strand St. (Metro), Læderstræde 34, 2., 1201 Kbh. K Lokale: Auditoriet

Tilmelding åbner 12/6 kl. 10

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.