Kurv
0
Natur og univers

Fuglenes diversitet, tilpasninger og evolution

Ved biolog, cand.scient. Jørn Dyhrberg Larsen, Fugleværnsfonden

Fuglene er med næsten 11.000 forskellige arter en yderst divers organismegruppe tilpasset stort set alle miljøer og habitater. Nogle tilpasninger, såsom flyvning og dykning, sætter fuglene i stand til at udnytte habitater eller fødekilder, som er utilgængelige for de fleste andre dyr.

Igennem tre forelæsninger undersøger vi fuglenes udvikling fra dinosaurerne og ser på, hvordan de overlevede den sidste store masseuddøen og spredte sig til alle kontinenter. Desuden kigger vi på eksempler på tilpasning – hvordan fuglenes anatomi og fysiologi gør dem i stand til at udføre de vildeste præstationer som for eksempel at krydse Stillehavet ved nonstop-flyvning. Endelig vil vi også se på artsdannelse, og hvilke mekanismer der har bevirket, at vi har så mange fuglearter, som vi har i dag.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Fuglenes diversitet, tilpasninger og evolution

Holdinfo

Hold: 1502

Startdato: torsdag d. 21. november 2024

Slutdato: torsdag d. 5. december 2024

Tidspunkt: Kl. 10:15 - 12:00

Varighed: 3 torsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
torsdag d. 21. november 2024 Kl. 10:15 - 12:00
2. undervisningsgang
torsdag d. 28. november 2024 Kl. 10:15 - 12:00
3. undervisningsgang
torsdag d. 5. december 2024 Kl. 10:15 - 12:00

Sted: Københavns Professionshøjskole, Nyelandsvej 27, 2000 Frederiksberg Lokale: Auditorium BO12, stuen - Indg. v. kantinen

Pris: Kr. 420,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.