Kurv
0
Natur og univers

Hologenomik: Et nyt og revolutionerende forskningsfelt om samspillet mellem dig og dine mikroorganismer

Ved professor, ph.d. Tom Gilbert, lektor, ph.d. Morten Tønsberg Limborg og lektor, ph.d. Sandra Breum Andersen, alle fra KU

De seneste års forskning har gjort det tydeligt, at mikrobiomet, dvs. alle de mikroorganismer der lever i og på dyr og planter, har en kolossal betydning for vores liv. For at kunne besvare mange af de store spørgsmål inden for biologien og lægevidenskaben, er det således ikke nok kun at kigge på dyrene og planternes eget DNA; man bliver nødt til at tage samspillet med mikroorganismerne med i betragtning.

Hologenomics er omnic-studiet af hologenomer. Et hologenom er hele sættet af genomer af en genomer af en holobiont, en organisme sammen med alle samboende mikrober, andre livsformer og vira.

Således er hologenomics et forholdsvist nyt og potentielt revolutionerende forskningsfelt, som tre forskere fra Center for Evolutionary Hologenomics i denne forelæsningsrække vil give et indblik i. Vi skal både høre om fremtidsperspektiver inden for vores forståelse af den basale evolutionsteori, om menneskets egen sundhed samt perspektiver for en mere bæredygtig fødevareproduktion i fremtiden.

Hologenomics: Genfortælling af livets historie er sloganet for et helt nyt grundforskningscenter på KU, Center for Evolutionary Hologenomics, der åbnede i 2020.

 

Folkeuniversitetet har indgået et samarbejde med IDA (Ingeniørforeningen i Danmark) om udvalgte forelæsninger, bl.a. dette hold. Samarbejdet går ud på fælles markedsføring. Al tilmelding foregår hos Folkeuniversitetet og efter afholdelse sender Folkeuniversitetet en deltagerliste (med navn og e-mail) til IDA, som registrerer antal tilmeldte IDA-medlemmer, og herefter slettes listen. Er du ikke IDA-medlem bliver dine oplysninger således slettet og ikke brugt til noget.
Læs mere om vores it-infrastruktur og sikkerhed på www.fukbh.dk/databeskyttelse

Hologenomik: Et nyt og revolutionerende forskningsfelt om samspillet mellem dig og dine mikroorganismer
Billede af et organoid, foto: Jorge F.L. Teixeira

Holdinfo

Hold: 1505

Startdato: onsdag d. 13. november 2024

Slutdato: onsdag d. 27. november 2024

Tidspunkt: Kl. 18:15 - 20:00

Varighed: 3 onsdage

Alle undervisningsgange

1. undervisningsgang
onsdag d. 13. november 2024 Kl. 18:15 - 20:00
2. undervisningsgang
onsdag d. 20. november 2024 Kl. 18:15 - 20:00
3. undervisningsgang
onsdag d. 27. november 2024 Kl. 18:15 - 20:00

Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5B, 1353 Kbh. K Lokale: 18.-1.11 (bygning 18, opgang K i kld)

Pris: Kr. 420,-

Det maksimale antal der kan tilmeldes er 6

Henter...

Du besøger vores hjemmeside med Internet Explorer, og derfor vil siden ikke vises korrekt, da browseren er udgået. Vi anbefaler seneste version af Edge, Chrome, Safari eller Firefox.